Καλεσμένοι στην εκπομπή One Line βρέθηκαν την Παρασκευή (15/11) ο πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος Φοροτεχνικών Αττικής, Δημήτρης Τσομόπουλος, αναλύοντας την οικονομική επικαιρότητα με φόντο τις φοροελαφρύνσεις, τις επενδύσεις και τη μείωση της ανεργίας.

Με φόντο τις νέες ρυθμίσεις και το σκηνικό που φέρνει στην οικονομία της χώρας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως υποστήριξε ο Β. Κορκίδης «πρόκειται για ένα φιλοεπενδυτικό και φιλοεπιχειρηματικό νομοσχέδιο.

Αναφερόμενος σε μειώσεις φόρων σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που θα τεθούν μάλιστα σε άμεση ισχύ, εκτίμησε ότι από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επωφεληθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν επιβαρυνθεί σε σημαντικό βαθμό κατά τα προηγούμενα έτη.

Από τη μεριά του ο κ. Τσομόπουλος πέραν των σημαντικών φοροελαφρύνσεων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, μίλησε και για τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις ασφαλιστικές εισφορές και τις συντάξεις, σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρχει ελεύθερη επιλογή εισφορών για τους ασφαλισμένου. Όπως δήλωσε, πρόκειται για μία δίκαιη και ασφαλή για το ασφαλιστικό πρόταση.

Πηγή: onetv.gr