Ελεύθεροι αφέθηκαν πατέρας και γιος, οι οποίοι συνελήφθησαν για την επίθεση που δέχθηκε 9χρονο αγοράκι από σκυλιά, ράτσας Cane Corso (κάνε κόρσο), στην πόλη των Σερρών.

Με προφορική εντολή, ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους ορίζοντας ρητή δικάσιμο, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να ολοκληρωθεί η δικογραφία με την προσθήκη καταθέσεων, κτηνιατρικών εξετάσεων κ.ά.

Δείτε επίσης: Σέρρες – Συγκλονίζει η μητέρα του 9χρονου που δέχτηκε επίθεση από σκυλιά

Παράλληλα, επιβλήθηκαν εις βάρος τους οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις που συνδέονται με τη (μη) τήρηση των όρων φύλαξης των ζώων και τις προκληθείσες σωματικές βλάβες.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ύστερα από μήνυση για σωματική βλάβη από αμέλεια, που κατέθεσε εναντίον τους η μητέρα του 9χρονου.

Ο 49χρονος πατέρας φέρεται ως ιδιοκτήτης των τριών σκύλων, ενώ ο 24χρονος γιος του φαίνεται πως ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα του κτήματος απ’ όπου βγήκαν τα σωματώδη ζώα.

Στο μεταξύ, το αγοράκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. “Το παιδί είναι σε καλή κατάσταση. Φέρει θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και στα πόδια. Οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί και εκτιμούμε ότι θα βγει γρήγορα” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Αθανάσος Ματάκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ