«Στης  Μεταπολίτευσης τα χρόνια»,  Εκδόσεις «Τόπος»

Ο Μωυσής Λίτσης, δημοσιογράφος, συνέγραψε ένα ρεπορτάζ, μια ιστορική περιήγηση.

Η πηγή του ρεπορτάζ του; προκηρύξεις,  μπροσούρες και φυλλάδια, τα οποία κυκλοφορούσαν άφθονα σε γειτονιές, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες της εποχής της μεταπολίτευσης.

Ένα πρωτογενές υλικό, μία πολύτιμη πηγή στοιχείων που αντικατοπτρίζουν το κλίμα της έντονης πολιτικοποίησης-κομματικοποίησης και του ριζοσπαστισμού των πρώτων χρόνων εκείνης της περιόδου.

Ο αναγνώστης θα μεταφερθεί σε χρόνια επαναστατικού ενθουσιασμού, αλλά και φανατισμού και αντιπαραθέσεων για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος για να φτάσεις στον… παράδεισο της κοινωνικής χειραφέτησης.

Η πληθώρα σχετικού υλικού, από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα, καλύπτει τα πιο σημαντικά γεγονότα της εποχής: επετείους του Πολυτεχνείου, εορτασμούς της Πρωτομαγιάς, κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές και άλλα.

Ο Μωυσής Λίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και από το 1989 ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία.

Έχει εργαστεί στις εφημερίδες Ημερησία, Εξουσία, Ελευθεροτυπία-Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και Η Ελλάδα Αύριο. Αυτή την περίοδο εργάζεται στην εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Το 2010 συνέγραψε μαζί με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Μπακανάκη και Μιχάλη Καταϊτζίδη το βιβλίο Πετρέλαιο, η αυτοκρατορία του μαύρου χρυσού, Εκδόσεις Γαβριηλίδης. Συμμετείχε επίσης στη συλλογική έκδοση: Ο Ελληνικός Καπιταλισμός, η παγκόσμια οικονομία και η κρίση, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, 2013.