«Αυτήν τη στιγμή δυνάμεις των ΜΑΤ απειλούν με καταστολή και συλλήψεις φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, μέλη της ΚΝΕ, που βρίσκονται έξω από την πύλη της σχολής τους, ενημερώνοντας φοιτητές και κόσμο που περνάει από το σημείο για τα γεγονότα που έγιναν την προηγούμενη μέρα», καταγγέλει, με ανακοίνωσή της, η ΚΝΕ.

Όπως σημειώνει η Νεολαία του ΚΚΕ, «η ενέργεια αυτή προστίθεται στην απαράδεκτη επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές, τη Δευτέρα 11/11, που αντιδρούσαν στο lock-out της ΑΣΟΕΕ και την παραβίαση του ασύλου από τα ΜΑΤ. Για τις εξελίξεις αυτές έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ, που προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη», για να υπερασπιστεί την αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά και η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ, που ακολουθεί και στηρίζει αυτήν την κατεύθυνση».

«Απαιτούμε:

Να αποχωρήσουν τώρα τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ. Καμία παραβίαση του ασύλου και καταστολή των αγωνιστικών διαδικασιών των φοιτητικών συλλόγων.

Να αρθεί άμεσα το lock-out της ΑΣΟΕΕ, ώστε να γίνει Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου για να πάρει θέση για όλες αυτές τις εξελίξεις, μπροστά και στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.