Στα άκρα έφτασε η αντιπαράθεση στην Βουλή με αφορμή την επέμβαση των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να κατακεραυνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη.

Μάλιστα κάποια στιγμή όταν η κυρία Κεραμέως κατήγγειλε ότι φοιτητές έσπασαν την πόρτα του πανεπιστημίου με αλυσοπρίονο, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε να φωνάζει: «Και καλά κάνανε…».

Σύμφωνα με παρισταμένους, πρόκειται για τον βουλευτή Αχαίας Κώστα Μάρκου, ο οποίος είναι καθηγητής Ιατρικής στην Πάτρα. Η υπουργός Παιδείας καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως κυβέρνηση «υπέθαλπε αυτές τις συμπεριφορές» στα πανεπιστήμια και ότι επέλεξε να πάει χθες έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο «πυροδοτώντας καταστάσεις».

«Θεωρείτε φυσιολογικό ότι τα πανεπιστήμιά μας μπορούν να έχουν ρόπαλα, κράνη, μάρμαρα και πέτρες; Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο μπαχαλάκηδων», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τα «ευρήματα» που βρέθηκαν στα υπόγεια της σχολής «ήταν η πλέον τρανή απόδειξη ότι δεν επιτρέπεται τα πανεπιστήμιά μας να είναι ορμητήρια ανομίας». Και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «δεν είχε κουβέντα να πει για τον εξοπλισμό που βρέθηκε», όπως και για την επίθεση προ ημερών με μπογιές στο πολιτικό της γραφείο.

Όσον αφορά την παρουσία Φίλη έξω από την σχολή, είπε ότι «ήταν ατυχής η στιγμή που on camera σας αποδοκίμασαν οι ίδιοι οι φοιτητές». Απαντώντας στις επικρίσεις ο πρώην υπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυρία Κεραμέως ότι «δεν γνωρίζει από λαό και από κίνημα, δεν ξέρει ότι υπάρχει και δημοκρατία και αντιπαράθεση».

«Πήγα για το άσυλο και την εισβολή της αστυνομίας, για την πολιορκία των φοιτητών. Δεν κρύφτηκα. Αυτοπροσώπως. Και θα το κάνουμε συνέχεια αυτό. Βρέθηκε ένας φοιτητής που διαφώνησε. Τον άκουσα. Ήσασταν με αυτούς που με αποδοκίμασαν; Μα αυτούς στείλατε να τους πιάσουν. Τι κάνετε; Φτηνή δημαγωγία;», διερωτήθηκε, δηλώνοντας ότι «δεν θα περάσει η αυταρχική υποτροπή και η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει η ατζέντα».

Όσον αφορά την επίθεση στο γραφείο της, ο κ. Φίλης είπε ότι «προφανώς είναι λυπηρή και καταδικαστέα». «Μας ενοχλεί αλλά ήταν ένα πταίσμα, ένα απλό πλημμέλημα. Φοβάστε τις κόκκινες μπογιές;». Ενώ πρόσθεσε: «Ο κ. Χρυσοχοίδης ξανά στον θώκο της κυρίας Κεραμέως».

«Είναι αδιανόητο ότι στηρίζει όσους με την βία θέλουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Εσείς επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια και εμείς θέλουμε ελεύθερη διακίνηση ιδεών», σχολίασε η υπουργός Παιδείας.