Ανακοίνωση για το περιστατικό με τον φερόμενο ως «τζιχαντιστή» που βρέθηκε στη νεκρή ζώνη των συνόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία εξέδωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, «το πρωί τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία».

Η ελληνική αστυνομία υπογραμμίζει ότι ο αμερικανός υπήκοος «δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς».

Παρ’ όλα αυτά υπογραμμίζουν πως «από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του».

Παράλληλα, αναφέρουν πως «σήμερα το απόγευμα ο εν λόγω επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα».

«Οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Εγκλωβισμένος τζιχαντιστής στη »νεκρή ζώνη» Ελλάδας – Τουρκίας»

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας σήμανε συναγερμός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, όταν σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ «νεκρή ζώνη», στις Καστανιές, ανάμεσα στα σύνορα των δύο χωρών «είχε εγκλωβιστεί ένας τζιχαντιστής».

Όπως ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ, επρόκειτο για άντρα που συνελήφθη στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία στο πλαίσιο της «Πηγής Ειρήνης».

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που μετέδιδαν τουρκικά ΜΜΕ, ήταν αμερικανός υπήκοος που είχε μπει στις τάξεις του ISIS.