Σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας θα παραθέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ο οποίος βρίσκεται από την Κυριακή στη χώρα μας, στο πλαίσιο υπογραφής εμπορικών συμφωνιών.

Από την ελληνική κυβέρνηση στο γεύμα θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού. Επίσης, στο γεύμα θα παρακαθίσουν η επικεφαλής του «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, οι εφοπλιστές Γιώργος Προκοπίου, Μελίνα Τραυλού και Πάνος Λασκαρίδης, καθώς και οι επιχειρηματίες Μιχάλης Λεμπιδάκης και Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Νωρίτερα, ο Κινέζος Πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Ελληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σι Τζινπίνγκ  είχαν μία σύντομη συνομιλία μπροστά στις κάμερες και αμέσως μετά ξεκίνησε το τετ α τετ. «Η επίσκεψή σας στην Αθήνα λίγες ημέρες μετά τη δική μου στη Σαγκάη σηματοδοτεί  μία νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας . Οι δύο χώρες μπορούν να κερδίσουν πολλά. Η Ελλάδα αναγνωρίζει την Κίνα όχι μόνο ως μία μεγάλη δύναμη αλλά ως μία χώρα που κατέκτησε όχι εύκολα έναν πρωταγωνιστικό οικονομικό, πολιτικό γεωστρατηγικό ρόλο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κινέζο πρόεδρο.