Ξανά στους δρόμους ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κουμουνδούρου βρήκε το λόγο καλέσει σε διαδηλώσεις, αλλά και να αναρτήσει στα Social Media ανακοινώσεις, αλλά και καλέσματα για συγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ.

Η απόφαση της Αστυνομίας να μπει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο“έβγαλε” ξανά έξω τα στελέχη της Κουμουνδούρου, ενώ η νεολαία του κόμματος μιλά για  “κράτος της δεξιάς, του αυταρχισμού και του φόβου”.

Η επέμβαση της αστυνομίας ξύπνησε, όπως, φαίνεται τα παλιά αντανακλαστικά και τα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ για δηλώσεις, ενώ κατέκλυσαν με αναρτήσεις τους τα Social Media, καλώντας σε συγκεντρώσεις .

«Η κανονικότητα επιτίθεται, η Δημοκρατία απειλείται», υποστηρίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της για τα επεισόδια και υπογραμμίζει πως «έξι μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν στον πανεπιστημιακό χώρο της ΑΣΟΕΕ. Η κανονικότητα επιτίθεται, η Δημοκρατία απειλείται».

Έξω από την ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Θεανώ Φωτίου, αλλά και η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 και αντιπρόεδρος της Βουλής, Σοφία Σακοράφα, η οποία ζήτησε από τα ΜΑΤ να απομακρυνθούν ώστε να φύγουν οι φοιτητές. Ένταση προκλήθηκε και όταν ο Νίκος Φίλης προσπάθησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα να δεχτεί λεκτική επίθεση.

Από την πλευρά του, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας ο οποίος σε ανάρτησή του:: «Όταν η αστυνομία μπαίνει στο Πανεπιστήμιο για να διώξει τους φοιτητές που θέλουν να παραμείνει ανοικτό για να συνεχισθούν τα μαθήματα μας γυρνάει σε άλλες εποχές».

 «Παλιά τους τέχνη, κόσκινο… Παραμονές Πολυτεχνείου και το δόγμα «Νόμος και Τάξη», σε πλήρη εξέλιξη. Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο…», ήταν το σχόλιο της πρώην βουλευτή, Αννέτας Καβαδία.

 Από την πλευρά του ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου υποστηρίζει: Το κράτος της δεξιάς, του αυταρχισμού και του φόβου είναι εδώ Η κυβέρνηση Σαμαρά θα ζήλευε την εικόνα αυτή. Εγκλωβισμένοι και τραυματισμένοι φοιτητές στο προαύλιο του ΟΠΑ και επίδειξη δύναμης των πραιτοριανών του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη. Δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να αγωνιζόμαστε απέναντι σε όσους θέλουν να συνηθίσουμε το φόβο και να πειθαρχεισουμε στις διαταγές και τις ορέξεις τους

 Κάλεσμα να κατέβει κόσμος και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΣΟΕΕ κάνει ο τέως υπουργός Παιδείας  Κώστας Γαβρόγλου: «Πάμε τώρα στο ΟΠΑ. Όσες και όσοι μπορούμε. Μην χάνουμε ώρα με το ποιοί ακριβώς είναι μέσα, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν φοιτητές και φοιτήτριες. Και ένα κλίμα ακραίας τρομοκρατίας από τα ΜΑΤ», λέει σε ανάρτησή του.