Βολές εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή τα «μπάρμπεκιου του μίσους» δίπλα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστατών, «αδειάζοντας» ταυτόχρονα τον «γαλάζιο» βουλευτή Κώστα Κυρανάκη ο οποίος συντάχθηκε με τις πρωτοβουλίες αυτές.

Όπως δήλωσε σχετικά «προσυπογράφω, συμφωνώ και τονίζω τη θέση της κυρίας Μπακογιάννη. Αυτή είναι η θέση μου ως αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Κι επειδή οι γραφικότητες πρέπει κάποτε να τελειώνουν. Ούτε με σουβλάκια, ούτε  με μπύρες,  ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην υπουργός της ΝΔ σχολιάζοντας την στάση του κ. Κυρανάκη είχε δηλώσει ότι: «Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει ότι η έλλειψη ανθρωπιάς και στήριξης του αδυνάμου μπορεί να είναι πολιτική θέση».

Η κυρία Μπακογιάννη μάλιστα είχε σχολιάσει ότι κάποιοι νέοι βουλευτές του κόμματος δεν κατάλαβαν για τι πράγμα μιλούσαν. Ο κ. Κυρανάκης είχε τονίσει όταν τέθηκε το θέμα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη με αφορμή την σχετική «δράση» έξω από την δομή φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ότι «στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ».

«Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του», είπε δηλώνει κάνοντας λόγο μάλιστα για περιορισμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, ενώ είχε κάνει σχετική ανάρτηση και στα social media.