Τις τελευταίες εξελίξεις στην κεντροαριστερά ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Νοεμβρίου, ανέλυσε από το πλατό της εκπομπής One Line ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χόνδρος.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Δ. Χόνδρος εκτίμησε ότι επί τις ουσίας ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στο χώρο, απαξιώνοντας πλήρως τέτοιου είδους τις διαδικασίες.

«Είναι μια ατζέντα που δεν έχει σχέση με τα προβλήματα του κόσμου και άρα δεν τον απασχολούν καθόλου. Αυτή είναι η οπτική του κ. Βενιζέλου» σχολίασε σχετικά ο Δ. Χόνδρος.

«Ο κόσμος ενδιαφέρεται για οτιδήποτε αφορά στο χώρο της κεντροαριστεράς και κινείται προς μία κατεύθυνση ύπαρξης ενός κόμματος, που μπορεί να απευθυνθεί στον ίδιο και στα προβλήματά του» υπογράμμισε σε άλλο σημείο της συζήτησης ο Δ. Χόνδρος και συμπλήρωσε:

«Βλέποντας όλο το σκηνικό των τελευταίων ημερών, δημιουργείται μια εικόνα απωθητική. Πνίγονται σε μια κουταλιά ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο χώρος να βυθίζεται ακόμα πιο πολύ στα προβλήματά του».

Τέλος ο Δ. Χόνδρος τόνισε πως τίθεται ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα στρατηγικής. Εξηγώντας, σημείωσε: «Μένει να δούμε τι θα γίνει στους επόμενους δύο σταθμούς που έχει μπροστά της η κ. Γεννηματά, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και τη συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ζήτημα στρατηγικής. Πως δηλαδή η στρατηγική του κόμματος θα ευθυγραμμιστεί με τη βούληση της βάσης του».