Λακκοτρύπης στο in.gr: Το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται κανονικά

Στελέχη του υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου σημειώνουν δε ότι οι έρευνες της κοινοπραξίας Total και ENI προχωρούν σύμφωνα με τον αρχικό του προγραμματισμό και θα αρχίσουν από εκεί όπου κρίνουν καλύτερο

Ανησυχία προκάλεσαν στην Κυπριακή Δημοκρατία, δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρονται σε φερόμενη αναδιαμόρφωση του αρχικού προγραμματισμού της κοινοπραξίας TOTAL και ΕΝΙ, όσον αφορά την έναρξη των γεωτρήσεων τους από το τεμάχιο 7 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, λόγω των τουρκικών παράνομων ενεργειών στην περιοχή.

Μία είδηση την οποία δεν υιοθετεί το υπουργείο Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς στελέχη του δηλώνουν  ότι ουδέποτε είχαν δηλώσει TOTAL και ΕΝΙ ότι θα ξεκινήσουν τις νέες έρευνες τους από το «οικόπεδο» 7 της κυπριακής ΑΟΖ. Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη, στο in.gr ο οποίος σημειώνει ότι «το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται κανονικά».

Στελέχη του υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου σημειώνουν δε ότι οι έρευνες της κοινοπραξίας Total και ENI προχωρούν σύμφωνα με τον αρχικό του προγραμματισμό και θα αρχίσουν από εκεί όπου κρίνουν καλύτερο όσον αφορά τις πιθανότητες για αποτέλεσμα, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση ή αναβολή και δεν τίθενται θέματα ασφάλειας για το «οικόπεδο» 7.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο σύνολο σχεδόν των προηγούμενων γεωτρήσεων που πραγματοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, η έναρξη τους δεν συνέπεσε ποτέ με την υπογραφή, καθώς στην πλειοψηφία τους υπήρχε αναμονή τουλάχιστον ενός έτους, για λόγους που αφορούν την προετοιμασία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk