Ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας προκαλώντας αρκετά προβλήματα και ζημιές.

Στο Μεσολόγγι από το ισχυρό μπουρίνι έπεσαν δύο μεγάλα δέντρα. Σύμφωνα με το aixmi-news.gr το ένα βρισκόταν σε κατάστημα εστίασης στο λιμάνι και το δεύτερο σε δρόμο κοντά στο σημείο που γίνονται τα έργα της οδού Κύπρου.

Και στις δυο περιπτώσεις επιλήφθηκε η Πυροσβεστική απομακρύνοντας τα δέντρα, αφού πρώτα τα έκοψε. Στην περίπτωση του λιμανιού το δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο που υπέστη ζημιές.

Στη δεύτερη περίπτωση έπεσε πάνω σε βεράντα και απαιτείται η παρέμβαση γερανού για να μην γίνουν περισσότερες ζημιές σε σπίτια.

Στα σημεία βρέθηκε και ο ΔΕΔΔΗΕ για να κόψει το ρεύμα αφού τα κλαδιά των δέντρων έπεσαν και πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

Έκλεισε η Πατρών – Πύργου

Κλειστή ήταν για δυο ώρες περίπου η Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου στο ύψος των Σαβαλίων λόγω πτώσης δέντρων από τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν την περιοχή σε συνδυασμό καταιγίδας, σύμφωνα με το ilia.news

Τα δέντρα είχαν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Άμεσα στο σημείο η Τροχαία Ήλιδας ρύθμιζε την κυκλοφορία κάνοντας παράκαμψη μέσα από τα Σαβάλια, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας με τον Διοικητή κ. Κώστα Χριπάτσιο και τα μηχανήματα του δήμου Ήλιδας με επικεφαλής τον κ.Χριστοφόρου, δούλευαν για την κοπή και απομάκρυνση των κορμών.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μετά την κοπή και απομάκρυνση των δέντρων.

Ζημιές σε θερμοκήπια

Μεγάλες ζημιές στα θερμοκήπια του Νεοχωρίου του δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης είχαμε επίσης νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας από ανεμοστρόβιλο που σάρωσε την περιοχή.

Μεγάλες ζημιές σε Θερμοκήπια , στον τόπο της καταστροφής από την πρώτη στιγμή βρίσκονται οι αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Εικόνες καταστροφής στα Σπάτα Αχαΐας

Απίστευτες εικόνες στα Σπάτα Αχαΐας από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου το πρωί της Δευτέρας.

Η ένταση του ανεμοστρόβιλου ήταν τόσο δυνατή που «σήκωσε» στον αέρα τη σκεπή από το ποιμνιοστάσιο του κ. Γεωργόπουλου όπως αναφέρει το tempo24.news

«Είδαμε να σηκώνονται στον αέρα οι λαμαρίνες, εργαλεία ακόμη και πέτρες!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ευτυχώς τα ζώα μου σώθηκαν», σημειώνει ο αγρότης από τα Σπάτα και συμπληρώνει. «Δέκα λεπτά νωρίτερα από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, είχα φύγει από το στάβλο. Δεν ξέρω τί θα είχε γίνει αν ήμουν ακόμη εκεί…Όταν τελείωσε το φαινόμενο, έτρεξα γρήγορα να δω τί είχε γίνει. Και είδα μέχρι και κομμένα τα ελαιόδεντρά μας… Καταστροφή. Είπε 53 ετών, ποτέ μου δεν είχα δει κάτι τέτοιο…».