Εντυπωσιακό παιχνίδι στο «AEL FC Arena», με την ΑΕΛ να επιστρέφει από το 0-2 του ΟΦΗ στο 7′, να ανατρέπει πλήρως το σκηνικό και να παίρνει μεγάλη νίκη με 3-2, χάρις στα γκολ των Μόρα, Μιλοσάβλιεβιτς και Ντάουντα.

Προβάδισμα από τα… αποδυτήρια

Η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο γκολ μόλις στα 47 δευτερόλεπτα με τον Νούνιτς, αλλά ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που σκόραρε, σημειώνοντας ένα υπέροχο γκολ. Μόλις στο τέταρτο λεπτό, ο Σεμέδο με εντυπωσιακή λόμπα «κρέμασε» τον Κρίστινσον, γράφοντας το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Τσιλιανίδης έκλεψε τη μπάλα, πέρασε τον Μόρα και βρέθηκε τετ α τετ με τον Ισλανδό γκολκίπερ, πλασάροντας για το 0-2 (πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα). Αναμφίβολα εκρηκτικό ξεκίνημα για τους Κρητικούς που έδειξαν να παίρνουν ξεκάθαρο προβάδισμα.

Αντίδραση ΑΕΛ, VAR και… χαμός

Στο 13′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να πανηγυρίσουν, με τον Μόρα να σκοράρει από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, μειώνοντας σε 1-2. Το ματς «κυλούσε» ήρεμα στα επόμενα λεπτά μέχρι και τη φάση του 35ου λεπτού.

Ο Ουάρντα με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ουάιλι, αλλά έπειτα από υπόδειξη VAR, το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ (ήταν εκτεθειμένος ο Μιλοσάβλιεβιτς στην αρχή της φάσης). Η απόφαση δεν άρεσε ιδιαίτερα στον ισχυρό άνδρα της ΑΕΛ, που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί, προκαλώντας την αποβολή του από τον διαιτητή Κομίνη.

Ανατροπή σκηνικού και ολική ανατροπή

Ο ΟΦΗ κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά η ομάδα του Γρηγορίου ήταν εκείνη που βρήκε γκολ ισοφαρίζοντας με τυχερό τρόπο. Στο 68′ ο Μιλοσάβλιεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Γιαννούλη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γουάλι.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρας, Σεσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (82′ Φατιόν), Μπράλιτς (62′ Ασούμπρε), Νούνιτς (76′ Ντάουντα), Στάνκοβιτς

ΟΦΗ: Γουόλι, Σακόρ (75′ Στάικος), Κουτρουμπής, Νάστος, Ναμπί, Σεμέντο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Κοροβέσης (81′ Μάνος)