Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στο One Channel: Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις

Για τις μεγάλες ελλείψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, μιλά στην εκπομπή One Direct Weekend, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Για τις μεγάλες ελλείψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, μιλά στην εκπομπή One Direct Weekend, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Αναφορικά με την κινητοποίηση της Δευτέρας 4/11, που θα κάνουν οι καθαρίστριες που εργάζονται στο Δαφνί, εξηγεί πως «αγωνίζονται από το 2014 να κρατήσουν τη δουλειά τους. Ζητάμε περισσότερη μοριοδότηση. Δε θέλουμε να γίνουν απευθείας μόνιμες. Ο κ. Κικίλιας είπε πως θα κοιτάξει τα προβλήματά τους.

Μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη στο ζήτημα αυτό. Εάν συνεχίσει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, θα απολυθούν και είναι κρίμα, γιατί είναι λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους». Σχετικά με το εάν προωθείται από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση του καθαρισμού των νοσοκομείων, ο κ. Γιαννάκος, είναι σαφής.

«Ο υφυπουργός Υγείας, ο κ. Κοντοζαμάνης, στην τελευταία μας συνάντηση ήταν ξεκάθαρος. Είπε ότι είναι υπέρ των καλών εργολάβων. Εμείς ξέρουμε όμως ότι αυτό δεν ισχύει. Κι αυτό διότι όταν γίνεται μειοδοτικός διαγωνισμός, προκειμένου να τον κερδίσει ο εργολάβος, μειώνει το κόστος της προσφοράς του και στη συνέχεια κόβει από τα εργασιακά δικαιώματα, για να βγάλει όσα έχασε» τονίζει σχετικά.

Ακόμα, ο κ. Γιαννάκος σταχυολογεί ως σημαντικότερα προβλήματα της δημόσιας Υγείας την στελέχωση, τη χρηματοδότηση και τις δημόσιες δαπάνες υγείας. «Μόνο 5% του ΑΕΠ μας πηγαίνει στην Υγεία, την ώρα που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δίνουν τουλάχιστον το 7,5%».

Υπογραμμίζει πως τον καιρό της κρίσης, μειώθηκε το προσωπικό στην δημόσια Υγεία. «Χάσαμε 25.00 υπαλλήλους τα χρόνια της κρίσης. Λιγόστεψε το προσωπικό. Ξέρουμε τις δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας. Δεν απαιτούμε να προσληφθούν 25.000 αμέσως. Όμως πρέπει να υπάρξουν σύντομα προσλήψεις» αναφέρει. Υποστηρίζει πως τα κενά στα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα που ανέδειξε ο οργανισμός το καλοκαίρι συνεχίζουν να υπάρχουν. Ακόμα, σχολιάζει πως δεν θα αυξηθεί η χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία ενόψει 2020 και γι’ αυτό «θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις».

Πηγή: onetv.gr

Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk