O Χάρι Λόιντ, ιδρυτής, συνθέτης και στιχουργός των Waiting for Smith, παρουσιάζει με το συγκρότημα του ένα σινγκλ βαθιά επηρεασμένο από την Ελλάδα, αν και μουσικά ακολουθεί την παράδοση της τραγουδιστικής βρετανικής ποπ. Ο Λόιντ ήταν εκπαιδευτής σκι και είχε ένα σοβαρό ατύχημα από χιονοστιβάδα. Για να γίνει καλά έπρεπε να μείνει κλινήρης για έναν χρόνο. Αποφάσισε να αναρρώσει στην Ελλάδα και επέλεξε την Κέρκυρα.

Τη χώρα μας άλλωστε την ήξερε πολύ καλά αφού την επισκεπτόταν συχνά-πυκνά τα καλοκαίρια. Εκεί, λοιπόν, στο δωμάτιό του, αντικρίζοντας το Ιόνιο Πέλαγος και στο βάθος τα βουνά της Αλβανίας, εμπνεύστηκε το τραγούδι που ενώ φυσικά χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα, στιχουργικά μυρίζει Ελλάδα.

Οταν ο Χάρι Λόιντ έπαθε το ατύχημα, έμεινε για πέντε λεπτά κλινικά νεκρός. Αυτό τον σημάδεψε. Ο ίδιος πιστεύει ότι έπειτα από αυτό το πεντάλεπτο θανάτου επέστρεψε διαφορετικός. Και αυτό ακριβώς περιγράφει στο κομμάτι του, την εσωτερική γαλήνη που του έδωσε η Ελλάδα, τη δυνατότητα να δει τη ζωή του διαφορετικά και να ασχοληθεί περισσότερο ενεργά με τη μουσική.

Το «Peace in Greece» δεν είναι το μοναδικό τραγούδι της μπάντας. Στο Spotify αναζητήστε τα «Song for Patch», «Windy cities of the sun», «Monkeys in my head» και άλλα. Ευαίσθητη βρετανική ποπ, που μπορεί να μην αποτελεί τομή στην πορεία της μουσικής, είναι όμως τίμια. Αληθινή. Περισσότερα στο πρώτο τους άλμπουμ.

Δημοσιεύτηκε στην ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ