Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τη χορήγηση ασύλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για λαϊκισμό όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κ. Τασία ότι έφερναν τους πρόσφυγες, είπε. Τώρα που είστε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζετε το ζήτημα γεωπολιτικό. «Καλωσήρθατε στην πραγματικότητα» ανέφερε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την κρίση. Ακόμη, κατήγγειλε το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σημείωσε, δε, ότι μεταφέρει πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα χωρίς σοβαρή προετοιμασία.

«Είναι λαθεμένη επιλογή να χαρακτηρίζετε το προσφυγικό , μεταναστευτικό. Στο επόμενο Συμβούλιο Κορυφής θα σας πουν: «Γιατί ζητάτε μετεγκατάσταση και γιατί ζητάτε αναθεώρηση του «Δουβλίνο»»»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χαϊδεύει τα αφτιά της εκλογικής πελατείας της ΝΔ. Και σημείωσε ότι οι αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες είναι επόμενο μετά από την πολιτική αυτή. «Τα Βρασνά είναι ολόδικό σας δημιούργημα» επισήμανε.