Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Η αμερικανική Γερουσία, τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμένιων από τους Τούρκους και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία.

Στη συνέχεια, ψηφίστηκε νόμος για την απαγόρευση πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί, πώς εάν τα δύο ψηφίσματα, «περάσουν» και από το Κογκρέσο, ο πρόεδρος Τραμπ, δεν θα μπορεί να επέμβει.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντέδρασε έντονα στα δύο αυτά ψηφίσματα, λέγοντας πως σκέφτεται να αναβάλλει το προγραμματισμένο ταξίδι του στις ΗΠΑ. «Τους χαλάσαμε τα παιχνίδια στη Συρία και προσπαθούν να μας εκδικηθούν» λέει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τα δύο ψηφίσματα.

Παράλληλα, στο συριακό μέτωπο, η Άγκυρα, υποστηρίζει πώς δεν έχουν απομακρυνθεί οι Κουρδικές δυνάμεις από το Μανμπίτζ. Τονίζει, μάλιστα, πως, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο περεταίρω διεύρυνσης της «ζώνης ασφαλείας».

Αμερικανικές και Κουρδικές δυνάμεις συνεχίζουν να φυλάνε τις πετρελαιοπηγές, ενώ την Τέταρτη, εμφανίστηκε και Ρωσικός στρατός σε ένα κοίτασμα. Το ρεπορτάζ μεταφέρει ο δημοσιογράφος του One Channel, Αντρέας Ρομπόπουλος.

Πηγή: onetv.gr