Την κομματική γραμμή του ΚΙΝΑΛ παρέβη ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από τη στάση του Κινήματος Αλλαγής όσον αφορά την υπόθεση της εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη  Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Παπαγγελόπουλο.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπ. Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, εξέφρασε την αντίθεσή του και μάλιστα επέλεξε να το κάνει δημόσια, παρά το γεγονός ότι την πρόταση εξαίρεσης την έφεραν στην επιτροπή τα μέλη του ΚΙΝΑΛ και την υπερψήφισαν μαζί με τα στελέχη της ΝΔ.

«Η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να καλεί ως μάρτυρες όποιους κρίνει ότι θα συνεισφέρουν στη διερεύνηση της υπόθεσης. Όμως, δεν μπορεί να καθορίζεται από την πλειοψηφία της ποιος θα μετέχει στη σύνθεση της Επιτροπής για την Προανακριτική», δήλωσε.

Και συμπληρώνει: «Αλλιώς θα ήταν παραβίαση του κοινοβουλευτικού κανόνα ότι την αποφασιστική αρμοδιότητα για το ποιος εκπροσωπεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα στη σύνθεση μιας επιτροπής την έχει αποκλειστικά η προτείνουσα κοινοβουλευτική ομάδα και κανένας άλλος»!

Η στάση του αυτή εξόργισε την Χαριλάου Τρικούπη δεδομένου ότι πρώην βουλευτές του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την σκευωρία της Novartis.

Αντιδράσεις υπήρξαν και στο ΚΙΔΗΣΟ μιας και τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Παύλος Πολάκης είχαν θέσει στο στόχαστρό τους τόσο τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και άλλα μέλη της οικογένειάς του.