Τρία ύποπτα μέλη του ISIS συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, τα ξημερώματα, τα οποία, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ετοίμαζαν ολέθριο χτύπημα ενόψει των εορτασμών της εθνικής επετείου της ίδρυσης του κράτους της Τουρκίας, σήμερα.

Όπως αναφέρει το ΣΙΓΜΑ, οι τρεις φερόμενοι ως τζιχαντιστές, με τα αρχικά ονόματος «H.U, B.Ç. και R.K» συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, από την αντι-τρομοκρατική υπηρεσία της Γενικής Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, κατόπιν ερευνών σε πέντε διαφορετικές συνοικίες της Πόλης.

Οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις κατάσχεσαν 1 τουφέκι, 1 πιστόλι, σφαίρες και διάφορα έγγραφα όπως και ψηφιακό υλικό της οργάνωσης.

Παρακολουθούνταν εδώ και μέρες

Οι ύποπτοι τζιχαντιστές παρακολουθούνταν εδώ και μέρες από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα από την προηγούμενη ακόμα εβδομάδα είχε διαπιστωθεί ότι αφού έκλεψαν ένα αυτοκίνητο από τη συνοικία Σαντζάκτεπε, στη συνέχεια το πάρκαραν με ψεύτικες πινακίδες κοντά στη νομαρχία Κωνσταντινούπολης στο Φατίχ.

Έγκλειστος στην φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ένας εκ των συλληφθέντων εξαιτίας των διασυνδέσεών του με το αυτο-αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. Ο αδελφός του δεύτερου υπόπτου είχε σκοτωθεί κατόπιν συγκρούσεων στη Συρία.

Σύλληψη 26 ακόμα υπόπτων

Συνολικά, 26 άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη στην επαρχία της Μπούρσα της Βορειοδυτικής Τουρκίας λόγω των διασυνδέσεών τους με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh, γνωστή και ως ISIS, σύμφωνα με δημοσίευμα από την «Ανατολή», που επικαλείται πηγή ασφαλείας.

Οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων 12 υπηκόων της Συρίας, συνελήφθησαν από τις αντιτρομοκρατικές μονάδες του επαρχιακού αστυνομικού τμήματος, δήλωσε η ίδια πηγή, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.