«Θέλω να είμαι αυτός που θα γράψει ιστορία για την Ελλάδα και να με θαυμάζουν τα παιδιά αργότερα. Να τους εμπνεύσω και να είμαι ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα», είχε δηλώσει πριν από περίπου ένα χρόνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να γίνει αυτό που ονειρευόταν. Να εμπνεύσει τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το τένις και να γίνει ο ηγέτης του αθλήματος στην Ελλάδα.

Ενα σπουδαίο επίτευγμα από τον 21χρονο τενίστα, ο οποίος όταν ήταν μικρός είχε πρότυπο τον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ.

Έναν θρύλο του αθλήματος. Ο Ελβετός αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον «Στέφο», που κατάφερε όχι μόνο να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο και να παίξει απέναντί του, αλλά και να τον κερδίσει στην αρχή της χρονιάς στο Αυστραλιανό Οπεν.

Ο Ελληνας τενίστας πριν από λίγες εβδομάδες είχε βρεθεί επίσης στην ίδια ομάδα με τον Ρότζερ Φέντερερ, στο πλαίσιο του Laver Cup, ενώ οι δύο τους κοντραρίστηκαν και στα ημιτελικά της Βασιλείας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το ίνδαλμά του και αποθέωσε τον Ελβετό «μαέστρο» για τον χαρακτήρα του, την προσωπικότητά του, τον τρόπο που σκέφτεται το τένις, αλλά και διαχειρίζεται τις καταστάσεις, εντός και εκτός κορτ.

Ο «Τσιτσιφάστ» τόνισε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με τους υπόλοιπους τενίστες και οι συζητήσεις που είχε μαζί του όλο αυτό το διάστημα τον βοήθησαν να βελτιωθεί και να μάθει πολλά πράγματα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Μιλήσαμε για άλλους τενίστες. Πώς παίζουν και πώς κινούνται μέσα στο κορτ. Βρήκα πολύ ενδιαφέρον τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το τένις ο Ρότζερ Φέντερερ. Μπορώ να σας πω ότι είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με τους άλλους τενίστες.

Πιστεύω ότι μπορώ να μάθω πολλά πράγματα από τον Ρότζερ. Είναι ένας πολύ ωραίος τύπος. Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους σαν αυτόν στο τένις.

Είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις το τελευταίο διάστημα και ήταν μεγάλη τιμή που μοιράστηκα το κορτ μαζί του και έπαιξα με στην ίδια ομάδα.

Είχα την ευκαιρία να δω πώς σκέφτεται και να επικοινωνήσουμε. Ο τρόπος του είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση από τους άλλους».