Αυξήσεις και αναδρομικά για τις νέες κύριες και τις επικουρικές συντάξεις θα δοθούν για το διάστημα μετά τις 4 Οκτωβρίου 2019 και θα καταβληθούν μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στις αρχές του επόμενου έτους όπως αποκαλύπτει  σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Πρόκειται για τις αυξήσεις που προκύπτουν απο την απόφαση του ΣτΕ και οι οποίες σε οτι αφορά τις νέες κύριες συντάξεις θα προέλθουν απο την εφαρμογή αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης που θα τεθούν σε ισχή αναδρομικά απο 4 Οκτωβρίου όπως και οι αυξημένες επικουρικές.

«Ο κύκλος των δύσκολων και επώδυνων περικοπών στο ασφαλιστικό σύστημα έχει κλείσει οριστικά» τονίζει χαρακτηριστικά ο Γ. Βρούτσης αναφερόμενος στις δημοσιονομικές προσαρμογές που έγιναν από το 2010 μέχρι σήμερα και οι οποίες, όπως σημειώνει, διασφαλίζουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα εκπληρώνει όρους βιωσιμότητας μέχρι το 2060».

-Ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων μετά την απόφαση του ΣτΕ

-Πότε θα εκδηλωθούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των συντάξεων και τις αλλαγές στις εισφορές των μη μισθωτών

-Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και ο κίνδυνος νέων περικοπών στις συντάξεις

Διαβάστε ολόκληρη την αποκαλυπτική συνέντευξη του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ