Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα στο Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της Παρασκευής έχει κλειστεί ραντεβού της Φώφης Γεννηματά με τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, με φόντο την απόφαση για έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τις δηλώσεις του τελευταίου για τα τεκταινόμενα στον χώρο.

Μιλώντας νωρίτερα το πρωί στον Σκάι ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εφόσον εξαγγέλθηκε πρέπει να γίνει με σεβασμό στην ιστορία του και στις θεσμικές διαδικασίες. Πρέπει να εκλέξει και συνέδρους και όργανα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, που έκανε λόγο για ένα «Τακτικό και όχι Έκτακτο Συνέδριο, όπως λένε οι δημοσιογράφοι», «το Συνέδριο πρέπει να υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία και τη θεσμική συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, άρα και (σεβασμό) στο καταστατικό του, που σημαίνει εκλογές συνέδρων, εκλογές οργάνων και αποφάσεις δημοκρατικές για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ».

Στις ερωτήσεις αν θα θέσει θέμα ηγεσίας και αν ενδεχομένως θα είναι υποψήφιος είπε πως «συζητούνται όλα στο συνέδριο… Εάν τεθεί τέτοιο θέμα θα τοποθετηθώ δημοσίως». Σε κάθε περίπτωση εξέφρασε την έντονη διαφωνία του στο ενδεχόμενο να είναι αυτό «ένα Συνέδριο εξπρές το οποίο απαξιώνει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ».