Απάντηση σε σχετικά δημοσιεύματα για τα μακεδονικά προϊόντα έδωσαν κυβερνητικές πηγές.

«Για το ζήτημα των σημάτων των μακεδονικών προϊόντων, αλλά και για το rebranding της χώρας, ο πρωθυπουργός έχει συγκροτήσει ομάδα από κορυφαίους ειδικούς, διεθνούς κύρους, η οποία σύντομα θα καταλήξει σε προτάσεις για την κατοχύρωση και ενίσχυση του brand των μακεδονικών προϊόντων αλλά και για την ενίσχυση της συνολικότερης εικόνας της χώρας» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Συνιστούν τέλος: «Λίγη υπομονή λοιπόν».

Η λύση Μητσοτάκη για τα μακεδονικά προϊόντα

Την Τετάρτη έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ώστε να παρουσιαστούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι προτάσεις του ΣΕΒΕ για το σήμα των μακεδονικών προϊόντων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η πρόταση του ΣΕΒΕ για όλα τα προϊόντα της Μακεδονίας, είναι το γράμμα «μ» ενώ παράλληλα στο σήμα- σφραγίδα θα υπάρχει η λέξη «Macedonia» αλλά και η φράση «The Divine Great Land».

Όπως υποστήριξε ο ΣΕΒΕ η λέξη divine είναι διεθνώς γνωστή και παραπέμπει στους θεούς του Ολύμπου και την ελληνική μυθολογία ενώ η λέξη great παραπέμπει ευθέως στον Μέγα Αλέξανδρο. Όσον αφορά το πεζό γράμμα «μ», αυτό υποστηρίζουν ότι παραπέμπει στην Ελλάδα καθώς χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως μαθηματικό σύμβολο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμπιστευόμενος την Google, πρόκειται να γίνει αλλαγή και η λέξη να γράφεται «Makedonia», καθώς τα περισσότερα αποτελέσματα Google για τη λέξη αυτήν αφορούν στην Ελλάδα.

Η αναμορφωμένη πρόταση όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος θα επεξεργαστεί από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία θα δημιουργήσει και το τελικό σήμα το οποίο στην συνέχεια θα κατατεθεί προς κατοχύρωση.

«Θεωρώ ότι σύντομα και εννοώ τις επόμενες ημέρες η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών θα έχει ολοκληρώσει το νέο γραφιστικό το οποίο θα το δούμε και θα είναι αυτό το οποίο θα προχωρήσει προς κατοχύρωση» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.