Για την διαφαινόμενη σύγκλιση των πολιτικών κομμάτων στο ζήτημα της ψήφου των απόδημων αλλά και για την υπόθεση Novartis, μίλησαν στην εκπομπή One Line o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης.

«Το δικαίωμα της ψήφου των απόδημων είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, είχε τρέξει το θέμα. Στην αρχή, είχαμε επιφυλάξεις ως προς το που κινείται η πρόταση της κυβέρνησης. Υπήρχε έντονος προβληματισμός για τους πληθυσμούς της δεύτερης και τρίτης γενιάς, για το πώς θα ψηφίσουν και θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα» σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Σημαντικό να δίνεται το αυτοδίκαιο. Γι’ αυτό υπάρχει η σύγκλιση των κομμάτων. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα. Όμως στα μείζονα θεσμικά ζητήματα μπορούν να υπάρχουν σύγκλισης» προσθέτει ο κ. Μαμουλάκης για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα.

«Ευχάριστο που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να βοηθήσει στο ζήτημα. Είναι βήμα μπροστά για τη χώρα και τον Ελληνισμό. Άδικο που δεν εφαρμόστηκε τόσα χρόνια» σημειώνει για το θέμα ο κ. Μπουτσικάκης. Αναφορικά με την επιστολική ψήφο και την υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα, λέει πως «βάζουμε ένα λιθαράκι και συν τω χρόνω, θα μπορούν να γίνουν βελτιώσεις». Για την υπόθεση Novartis, ο «γαλάζιος» βουλευτής τονίζει πως σπιλώθηκαν εφτά πολιτικά πρόσωπα και πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια σαφή κατεύθυνση προς τη Δικαιοσύνη τα προηγούμενα χρόνια». Από την πλευρά του, ο κ. Μαμουλάκης ισχυρίζεται πως «η υπόθεση Novartis, ένα παγκόσμιας εμβέλειας σκάνδαλο, το ονομάζουμε σκευωρία. Μήπως υπάρχει το ζήτημα της σκευωρίας για να μην επωμιστεί η Novartis αυτά που οφείλει στον ελληνικό λαό;».

Ακόμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «εκκρεμεί η ποινική δίωξη κ. Λοβέρδου και άλλων δύο υπουργών. Η αβελτηρία δεν τιμά τη Δικαιοσύνη και δεν βοηθά κανέναν».

Πηγή: onetv.gr