Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Κάστρο Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη, και ανάγκασε τις Αρχές να προχωρήσουν σε προληπτική εκκένωση κατοικιών.

Πήρε γρήγορα διαστάσεις

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και χρειάστηκε η κινητοποίηση μεγάλης δύναμης της πυροσβεστικής για να αντιμετωπιστούν οι πύρινες εστίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκαν ζημιές σε μια ή δύο εξοχικές κατοικίες, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από επίσημες πηγές.

Η καταγραφή των ζημιών θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας. Επί τόπου παραμένουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και συνεχίζουν το έργο τους μέχρι να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Δείτε συγκλονιστικά βίντεο


Οι δυνάμεις αποτελούνται από 80 πυροσβέστες και 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, δυνάμεις από το μηχανοκίνητο τμήμα της πυροσβεστικής καθώς και πολλά εθελοντικά.


Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η Πολιτική Προστασία με την συνδρομή της Αστυνομίας προχώρησε σε προληπτική εκκένωση σε μέρος του οικισμού Απόλλωνα με τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τους κατοίκους.

Η αστυνομία διέκοψε επίσης την κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας για να διευκολύνει την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης ενημέρωσε ότι η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ανέφερε ότι «η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους».