Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιεί  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της ενάντια στο άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να εκχωρούν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, κινήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών όπου οι διαδηλωτές σταμάτησαν και προσπάθησαν να μπουν από την κεντρική είσοδο.

Συνάντηση Πατούλη – ΠΟΕ ΟΤΑ

Όταν η μοτοπορεία έφτασε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, ζητησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης δέχτηκε την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ στο γραφείο του, με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Τράκα. Μάλιστα οι δύο άνδρες είχαν και έναν μικρό διάλογο πριν ξεκινήσει η συνάντηση.

Σημειώνεται ότι χθες και σήμερα οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.

Στους δρόμους και την Πέμπτη

Το μπαράζ κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ολοκληρώνεται αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, με πανελλαδική 24ωρη απεργία όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας από τις 11:00 το πρωί.