Λέμβος με 34 πρόσφυγες συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος του λιμενικού στην Κω περίπου στις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν έξι πρόσφυγες, ενώ αγνοούνται ένα τρίχρονο αγοράκι από τη Συρία και ένας 26χρονος επίσης από τη Συρία.

Πριν λίγη ώρα εντοπίστηκε ζωντανός ένας 28χρονος από το Ιράκ που αναζητούνταν. Οι καιρικές συνθήκες στη περιοχή βοηθούν στις έρευνες που είναι σε εξέλιξη.

Το περιστατικό συνέβη 1,9 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κω.. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 31 άτομα τα οποία και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι ενώ οι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Στις έρευνες παίρνουν μέρος τρία σκάφη του ΛΣ, ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο Σουπερ – Πούμα και σκάφος Frontex ενώ έχει σπεύσει και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το 7μετρο περίπου σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας και όπως έχει αναφέρει το τριμελές πλήρωμα του φουσκωτού του Λ.Σ. δεν το αντιλήφθηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα να επέλθει η σύγκρουση. Και τα δυο σκάφη ήταν σε κίνηση (το φουσκωτό του ΛΣ ήταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη περιοχή). Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε κανείς από τους μετανάστες δεν φορούσε σωσίβιο.

Από τη πρώτη στιγμή στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ. βρέθηκε ο Αρχηγός του Σώματος κ. Θεόδωρος Κλιάρης ενώ στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του περιστατικού και την εξέλιξη των ερευνών.