Να επανέλθει στην εξουσία πιο προετοιμασμένος και πιο έμπειρος έθεσε ως στόχο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τρεις μήνες μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει το… όραμά του για τη «δεύτερη φορά Αριστερά».

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες, στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV θυμήθηκε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν το κόμμα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Μάλιστα παραδέχθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν προέρχεται – όπως είπε – από τη μήτρα της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά από άλλους πολιτικούς χώρους».

Τα όνειρα για τη «δεύτερη φορά Αριστερά»

Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει ακόμη τον αντιπολιτευτικό του βηματισμό, με το κόμμα να ακροβατεί μεταξύ της κριτικής στη Βουλή και της επιστροφής στους… δρόμους και στα συλλαλητήρια, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον κ. Τσίπρα να οραματίζεται την επιστροφή του στην εξουσία.

Έσπευσε να αποθεώσει όλες τις προοδευτικές κυβερνήσεις που είχε η χώρα στο παρελθόν λέγοντας ότι η Ελλάδα τότε μεγαλούργησε και πέτυχε πολλά. Με αυτή του φράση θέλησε να «κλείσει το μάτι» στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ αλλά και να φέρει στο προσκήνιο όλα τα θετικά που άφησε – σύμφωνα με τον ίδιο – η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ψήγματα αυτοκριτικής

«Θέλουμε τη δεύτερη φορά αριστερά να είμαστε πιο προετοιμασμένοι και πιο έμπειροι, γι΄ αυτό θέλουμε να αξιοποιήσουμε όσο χρόνο θα είμαστε στην αντιπολίτευση, ως μία ευκαιρία να γίνουμε σοφότεροι», είπε ο κ. Τσίπρας τοποθετούμενος με τον δικό του τρόπο στο κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος το 2015 για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Βέβαια οι αναφορές του στο παρελθόν περιορίστηκαν σε αυτή τη φράση απέχοντας κατά πολύ από όλα είχε πει πρόσφατα ο Νίκος Βούτσης σχετικά με τον απροετοίμαστο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην εξουσία.

«Να γίνουμε σοφότεροι»

Ο κ. Τσίπρας στο δρόμο προς την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση του κόμματος τάχθηκε για την ώρα κατά της εκλογής προέδρου στο κόμμα από τη βάση.

«Η εκλογή προέδρου σε αυτή τη φάση θα γίνει από το συνέδριο, ταυτόχρονα όμως θα ανοίξει η συζήτηση για τις καταστατικές αλλαγές και το πώς από δω και στο εξής θα εκλέγεται.

Δεν πιστεύω σε αυτό το μοντέλο που εφαρμόστηκε πρώτα από τον Γιώργο Παπανδρέου και ακολούθησε μετά και η Νέα Δημοκρατία στην εκλογή Σαμαρά και αργότερα στην εκλογή Μητσοτάκη, δηλαδή όποιος βλέπει φως μπαίνει και ψηφίζει, ανεξάρτητα από το αν ψηφίσει το κόμμα στο οποίο μπορεί να εκλέξει πρόεδρο» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης απευθύνθηκε και πάλι σε όλους όσους στηρίζουν το κόμμα μεταξύ αυτών και κοινωνικές ομάδες που έπληξε με τις πολιτικές του στα χρόνια της διακυβέρνησης λέγοντας ότι η θητεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αντιπολίτευση θα τον βοηθήσει να γίνει σοφότερος.

Στο προσκήνιο η Novartis

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που έχει μπει στο «κάδρο» για τη Novartis, αναφέρθηκε στην υπόθεση εκτοξεύοντας αυτή τη φορά «πυρά» κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Οσον αφορά τη Novartis και το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του είπε ότι ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως η Νovartis «λάδωνε» πολιτικούς, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πει ποιοι ήταν αυτοί, ενώ αναφέρθηκε σε επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστών.

«Θα πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός γι’ αυτό, ο οποίος συστήνει εξεταστική επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο, θέλοντας να δημιουργήσει την αίσθηση της σκευωρίας, αλλά ο βασικός του στόχος είναι να τρομοκρατήσουν τους δικαστές, μιλώντας διαρκώς περί σκευωρίας και φτιάχνοντας με την πλειοψηφία που έχουν στη Βουλή εξεταστικές επιτροπές.

Διότι οι δικαστές δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία τους, ήδη εξετάζουν τον Λοβέρδο με ποινική δίωξη και είναι και άλλοι δύο, ενώ συστήνουν εξεταστική επιτροπή, αυτός είναι ο λόγος».