• Αναζήτηση
 • ΚΚΕ: Πλήρης διασφάλιση των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της Thomas Cook

  Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης

  Παρέμβαση στη συζήτηση για τις «επιπτώσεις της χρεοκοπίας του ομίλου Thomas Cook» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

  «Σχεδόν ένα μήνα μετά την κήρυξη χρεοκοπίας της Τhomas Cook οι μεγάλοι γερμανικοί, γαλλικοί, βρετανικοί όμιλοι με εφόδια επιδοτήσεις, προνόμια, φοροαπαλλαγές, διαγκωνίζονται με όχημα τις θυγατρικές του χρεοκοπημένου ομίλου, για το ποιος θα καρπωθεί το πελατολόγιο, τα περιουσιακά στοιχεία, ως και τις χρονοθυρίδες της Thomas Cook στα βρετανικά αεροδρόμια.

  Όμως την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι τόσο της Τhomas Cook όσο και των συνεργαζόμενων με αυτήν εταιριών στην Ελλάδα με μισθούς – ψίχουλα και εξαντλητικά  ωράρια, χωρίς ρεπό, έβγαλαν τη σεζόν και σήμερα βρίσκονται στο αέρα χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ.

  Επιβεβαιώνεται ότι ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη των ομίλων είναι πολλαπλά επιζήμιος για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, το λαό που και στις διακοπές του ακόμα πληρώνει το μάρμαρο.

  Απαιτούμε να διασφαλιστούν άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις τα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που υφίστανται τις συνέπειες, πλήρεις αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν».

  Δείτε επίσης
  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk