Ενώ στην Ελλάδα η πολυσυζητημένη ταινία του Τοντ Φίλιπς «Joker» πήρε πολιτικές διαστάσεις με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να συγκρούεται ανοιχτά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι φαν της DC αγωνιούν γύρω από το κατά πόσο οι δρόμοι των νέων Μπάτμαν και Τζόκερ θα διασταυρωθούν στη μεγάλη οθόνη.

Η μάχη του «Joker» με τον «Batman» είναι αιώνια. Συνήθως κερδίζει ο δεύτερος. Για πρώτη φορά, ο κακός της υπόθεσης δείχνει να νικάει κατά κράτος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά σε εμπορική επιτυχία. Θα συναντηθεί, όμως, ο Joker του Χοακίν Φοίνιξ ποτέ με τον αιώνιο εχθρό του;

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Ρόμπερτ Πάτινσον, ο επόμενος κινηματογραφικός Batman είχε εκφράσει ακριβώς την ίδια απορία, βάζοντας φωτιά στις φήμες: «Θα συναντηθούν ποτέ αυτοί οι δύο σε κάποια ταινία;», άρχισαν να αναρωτιούνται οι φαν, χωρίς όμως να παίρνουν απάντηση.

Ο Τοντ Φίλιπς, σκηνοθέτης του Joker έσπευσε να διευκρινίσει ότι, όχι, Φοίνιξ και Πάτινσον δεν θα συνυπάρξουν, τουλάχιστον όσο γνωρίζει ο ίδιος.

Κι όμως, το κοινό δεν φάνηκε να πείθεται. Έτσι, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν ξανά τον Πάτινσον, πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του για την νέα του ταινία «The Lighthouse».

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ο οποίος θα φορέσει τη στολή του Μπάτμαν, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ματ Ριβς, έκανε κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στις δυο ταινίες καθώς είναι «δυο διαφορετικοί κόσμοι».

Ο Πάτινσον επίσης αποκάλυψε ότι είναι από τους λίγους που δεν έχουν δει ακόμα τον «Joker»:

«Θα το δω σύντομα. Ο Χοακίν Φoίνιξ είναι καταπληκτικός σε ό,τι κάνει», πρόσθεσε ο διάσημος ηθοποιός σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Ρόμπερτ Πάτινσον θα είναι ο ηθοποιός που αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον Μπρους Γουέιν – Μπάτμαν σε νεότερη ηλικία, ενώ σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Ζόι Κράβιτζ στο ρόλο της Catwoman στην ταινία είπε «Είμαστε φίλοι εδώ και 10 περίπου χρόνια. Είναι θαυμάσια».

Μιλώντας για το ρόλο του Μπάτμαν, ο Πάτινσον εξήγησε ότι δεν τον θεωρεί ήρωα:

«Ο Μπάτμαν δεν είναι ήρωας, είναι ένα πολύπλοκος χαρακτήρας. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα ποτέ να παίξω έναν πραγματικό ήρωα. Πρέπει πάντα να υπάρχει κάτι που θα είναι λάθος. Νομίζω πως αυτό συμβαίνει επειδή το ένα μάτι μου είναι μικρότερο από το άλλο»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο Μπάτμαν θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Γρίφο (The Riddler) τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Πολ Ντέινο.

Έτσι, η ταινία του Ματ Ριβς με τον προσωρινό τίτλο «The Batman» διαθέτει πλέον τους Ρόμπερτ Πάτινσον (Μπρους Γουέιν / Μπάτμαν), Ζόι Κράβιτζ (Σελίνα Κάιλ / Catwoman), Τζέφρι Ράιτ (Επιθεωρητής Γκόρντον) και Πολ Ντέινο (Έντουαρντ Νάστον / Γρίφος).

Η πρεμιέρας της νέας ταινίας «The Batman» αναμένεται στις 25 Ιουνίου 2021.