Μια απίστευτη ρατσιστική επίθεση κατέγραψε επιβάτης στον ΗΣΑΠ στην Αθήνα.

Το ρατσιστικό μένος ενός άντρα ο οποίος έβαλε τις φωνές σε μια γυναίκα με μαντίλα επειδή… έκλαιγε το μωρό της έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ρατσιστικών και απάνθρωπων επιθέσεων στη χώρα μας.

Ευτυχώς υπήρξαν κι εκείνοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν τη μητέρα με το παιδί τους. Ωστόσο, δυστυχώς, ήταν κι εκείνοι που δε δίστασαν να πάρουν το μέρος του θύτη.

«Εδώ είναι Ευρώπη, όχι ό,τι να’ ναι»

«Εδώ είναι Ευρώπη, δεν είναι ό, τι να’ναι» ήταν το… επιχείρημα του άντρα. Έναυσμα για το ντροπιαστικό κρούσμα δε στάθηκε τίποτα άλλο πέρα από το κλάμα του μωρού.

Ένας άνδρας ακούγεται να υπερασπίζεται την γυναίκα, λέγοντας στον… ενοχλημένο από το κλάμα του μωρού άνδρα: «Δεν είναι καλό αυτό, είναι γυναίκα δεν είναι άνδρας».

Ο δράστης της επίθεσης απαντά: «Αλλά εδώ είναι Ελλάδα. Δεν είναι…».

«Δεν είναι εδώ το σπίτι της»

Ο «ενοχλημένος» επιβάτης φαίνεται μάλιστα, όπως ακούγεται στο βίντεο, να βρήκε και σύμμαχο.

«Το μωρό κλαίει, η μαμά τι κάνει; Δεν είναι εδώ το σπίτι της» ρωτά μια κυρία, υπονοώντας προφανώς πως η μάνα είναι… υποχρεωμένη να βρει τρόπο να κάνει το μωρό να σταματήσει για να μην ενοχλείται ο «κύριος».

Ευτυχώς, ακούγεται απάντηση από άλλη επιβάτιδα που υπερασπίστηκε την γυναίκα: «Τι να κάνει η γυναίκα; Τι να κάνει η γυναίκα».

«Τώρα γιατί ησύχασε;» διερωτάται η… κατήγορος του μωρού, για να πάρει μια ακόμα αυτονόητη απάντηση: «Γιατί το έβρισε, γιατί το τρόμαξε! Ας κλαίει όσο θέλει, δεν κατάλαβα».