Για τη Βόρεια Μακεδονία και το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την ένταξη αυτής και της Αλβανίας στην Ε.Ε. μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», Αντώνης Καρακούσης.

Για το βέτο που άσκησε η Γαλλία σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ε.Ε., ο κ. Καρακούσης υποστήριξε πως «η Βόρεια Μακεδονία θα αντιμετωπίσει προβλήματα γιατί η σταθερότητα και η πρόοδός της εξαρτώνται από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Το βέτο ασκήθηκε εξαιτίας προηγούμενων κακών εμπειριών που έχει βιώσει η Γαλλία από βιαστική έναρξη τέτοιων διαδικασιών, σύμφωνα με τον κ. Καρακούση.

Αναφορικά με τις συνέπειες μιας πιθανής κρίσης της γείτονος χώρας στην Ελλάδα, ο κ. Καρακούσης καθησύχασε πως δε θα υπάρχει πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση «η ελληνική κυβέρνηση δε θα ήθελε μια πολιτική κατάρρευση της γειτονικής χώρας, με την οποία έχει μια καλή επαφή και συνεργασία. Από την άλλη, η Βόρεια Μακεδονία είναι μια χώρα που κατοικούν και συμβιώνουν διάφορες εθνότητες που έχουν δείξει ανταγωνιστικές συμπεριφορές στο παρελθόν, κάτι που προκαλεί αστάθεια στο εσωτερικό του κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η πολιτική είναι μια σύνθετη και πολυπαραγοντική διαδικασία», κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr