Εκκληση στην Ελλάδα να λάβει αυστηρά μέτρα κατά των δραστών που «εισέβαλαν» στο τουρκικό προξενείο το πρωί της Πέμπτη, απευθύνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπός του, Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει τους δράστες «αναρχικούς» και υποστηρίζει ότι συνδέονται με τις κουρδικές οργανώσεις, τις οποίες η Τουρκία τώρα πολεμά στη Bόρεια Συρία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι ελληνικές αναρχικές ομάδες, οι οποίες είναι γνωστό ότι διεξάγουν τρομοκρατικές ενέργειες στο όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG, επιχείρησαν σήμερα (17 Οκτωβρίου) και ώρα 11 το πρωί να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο σπίτι του Ατατούρκ, στο οποίο συστεγάζεται το Γενικό μας Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους υπαλλήλους του Γενικού Προξενείου μέσα στον κήπο της οικίας του Ατατούρκ και στη συνέχεια η Eλληνική Aστυνομία τους συνέλαβε πριν να βρουν την ευκαιρία να βλάψουν την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των μελών του Γενικού Προξενείου και της οικίας του Ατατούρκ, που έχει πολύ υψηλή ηθική αξία για το τουρκικό έθνος.

Προσδοκούμε από τις ελληνικές Aρχές να αποτρέpουν στο ξεκίνημά τους παρόμοιες ενέργειες, να λαμβάνουν τακτικά μέτρα προστασίας των αποστολών μας και του προσωπικού μας, καθώς επίσης και να φέρουν τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να τους τιμωρήσει, όπως τους αξίζει».