Τις απόψεις τους για επίκαιρα θέματα όπως η ψήφος των απόδημων αλλά και το προσφυγικό-μεταναστευτικό κατέθεσαν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ζέτα Μακρή και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή One Line.

«Yπάρχει προσέγγιση γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ψηφίζουν. Ευχή και προσπάθεια όλων να συμφωνήσουμε. Θα είναι καλό μήνυμα και για τους Έλληνες του εξωτερικού και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας» σημείωσε η κ. Μακρή για το ζήτημα της ψήφου των απόδημων και για την ανάγκη ευρείας συναίνεσης από τις πολίτικές δυνάμεις.

«Πάγια θέση μας να δοθεί ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού. Και υπέρ της επιστολικής ψήφου είμαστε. Όμως δεν διαπραγματευόμαστε το θέμα της ισοτιμίας της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού» τόνισε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Ερωτώμενος για το αν η στάση του κόμματός του συνεπάγεται στήριξη στον εκλογικό νόμο που θα προτείνει η κυβέρνηση αλλά και στον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξηγεί πως «όταν θα έρθουν για συζήτηση θα τοποθετηθούμε. Πάντως θα προτείνουμε όνομα από την κεντροαριστερά. Και είναι πολλά τα άξια στελέχη στο χώρο μας».

Για το μεταναστευτικό

Σχετικά με το μεταναστευτικό, η Μακρή υποστηρίζει πως « μας κατηγορούν για διαχείριση όσοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να υπάρχουν πάρα πολλές ροές. Αυτοί που αντιμετώπισαν ιδεοληπτικά το ζήτημα» εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την επιστολή της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης για τη μετακίνηση προσφύγων και όσα ακολούθησαν αυτής, επισημαίνει πως «ήταν αυστηρό το ύφος. Και άστοχη η στιγμή. Κι αυτό δεν αποτυπώνει τη διάθεση της ΝΔ να διαχειριστεί το ζήτημα. Σέβομαι τη διαφορετική άποψη, αλλά δεν συμμερίζομαι την άποψή της».

Προσθέτει πάντως, πως «δεν είναι εχθρικές οι τοπικές κοινωνίες. Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ρατσιστές. Ήταν πάντοτε φιλόξενοι. Αλλά πρέπει να θέλουν να ενσωματωθούν στην εκάστοτε κοινωνία οι πρόσφυγες».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογραμμίζει πως «άλλο προσφυγικό άλλο μεταναστευτικό. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βαφτίσει το κρέας ψάρι».

Συμπληρώνει σχετικά πως «αγκαλιάζουμε τους πρόσφυγες, αλλά τους μετανάστες μέσα από έναν εξορθολογισμό και αξιολόγηση, οφείλουμε να τους γυρίσουμε στις χώρες που προέρχονται».

Πηγή: onetv.gr