H επιλογή του Νίκου Παππά να επαναφέρει με ερώτησή του στην Βουλή μέσα σε λίγες ημέρες από την συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της εξαγοράς της Forthnet/Nova από την Alter Ego, βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του είπε: «Μου κάνει εντύπωση ότι επανέρχεστε διαρκώς στο θέμα αυτό. Δείχνετε ένα είδος μανίας το οποίο είναι παρεξηγήσιμο. Δεν μπορεί κάθε βδομάδα να κάνετε την ίδια ερώτηση».

Απαντώντας δε στο επιχείρημα Παππά ότι η εξαγορά της Forthnet/Nova εκτός από ζήτημα υπερσυγκέντρωσης στον χώρο των Media συνιστά και μείζον ζήτημα για τον χώρο του ποδοσφαίρου, του είπε ότι «στον χώρο του ποδοσφαίρου υπάρχουν πολλά συμφέροντα και πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να κατηγορηθεί ότι είναι με τους άλλους…».

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε στον ερωτώντα βουλευτή ότι «η διαδικασία της εξαγοράς ξεκίνησε το 2016» επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. «Βάλατε τότε όρο να μην το πάρει ο Μαρινάκης; Όχι. Τώρα το θυμηθήκατε που χάσατε την εξουσία», του είπε.

Ενώ απαντώντας στον κ. Παππά, ο οποίος επανέλαβε το επιχείρημα να εξαγοράσει η ΕΡΤ από το αποθεματικό της την Forthnet/Nova: «Γιατί δεν αγοράζατε εσείς την ΕΡΤ; Εσύ, ο Παππάς, να αγοράσεις την Fortnet. Βάλατε επιπλέον φόρο 10% στην συνδρομητική τηλεόραση και αντί να χρησιμοποιήσετε τα λεφτά της ΕΡΤ πήγατε και μοιράσατε -εσείς προσωπικά; η διοίκηση της ΕΡΤ; – θα πρέπει να ερευνηθεί σε τι διαφημιστικά κέρδη προσδοκούσε αυτή η κίνηση – 68 εκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων σε συγκεκριμένες ομάδες».

Τον κατηγόρησε δε ότι «πήγατε να κάνετε παιχνίδι προσωπικό με τις ποδοσφαιρικές εταιρείες» και πρόσθεσε: «Εσύ ο Νίκος Παππάς έπρεπε να είσαι στο απέναντι κτήριο. Τόσο λερωμένη έχεις την φωλιά σου».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε την άποψη ότι μέσω της εξαγοράς της Forthnet/Nova η Alter Ego «θα ελέγχει τα ταμεία των άλλων ΠΑΕ και θα λέει «χάσε 3-0 για να πληρωθείς τα δικαιώματα»», ενώ υποστήριξε ότι η ΕΡΤ με εξαγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων συγκεκριμένων ομάδων είχε ως στόχο να υποκαταστήσει το έργο του ΟΠΑΠ και να ενισχύσει το ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «γελοίο το επιχείρημα «κάτσε να χάσεις γιατί δεν θα σε πληρώσω»» επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει αποκλειστικότητα της Nova στα κανάλια, έχουν κι άλλα κανάλια ομάδες, όποια ομάδα θέλει πάει σε άλλο κανάλι». Ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει καμία εμπλοκή στην διαδικασία εξαγοράς που κάνουν οι πιστώτριες τράπεζες».

«Αν πάει κάποιος και δώσει καλύτερη προσφορά από του κ. Μαρινάκη εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης θα είμαι χαρούμενος», σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι «η διαδικασία ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται, είναι θέμα ιδιωτικών εταιρειών και δεν θα την πάρει η ΕΡΤ», πρόταση που όπως είπε «ακούγεται μόνο ως ανέκδοτο».

Μάλιστα οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν όταν ο κ. Παππάς του είπε ότι «η απάντησή σας ως απολογία κατηγορουμένου ακούστηκε», με τον κ. Γεωργιάδη να του αντιτείνει: «Εμένα αν και ονειρευόσασταν πολύ να με δείτε κατηγορούμενο δεν τα καταφέρατε. Άρα απολογία σε σας δεν θα δώσω. Απολογίες θα ακούσουμε στην προανακριτική για την σκευωρία που στήσατε κατά των πολιτικών αντιπάλων σας».

Όσον αφορά το επιχείρημα περί σύγκρουσης συμφερόντων και υπερσυγκέντρωσης στον χώρο των ΜΜΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι αυτό θα το κρίνει η αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Φαντάζομαι μετά τις καταγγελίες σας θα υπάρξει σχετικός φάκελος στην Επιτροπή στην οποία δεν παρεμβαίνουμε καθόλου με τους φίλους μας και τους συμβούλους μας».

Απαντώντας εξάλλου στο επιχείρημα ότι η εξαγορά προϋποθέτει κούρεμα των δανείων της Forthnet, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε: «Πώς θα γινόταν η εξαγορά της επί ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς κούρεμα; Άρα επί ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καλό το κούρεμα και επί ΝΔ δεν είναι καλό». «Τώρα πια έχετε κυβερνήσει 5 χρόνια. Κούρεμα έγινε πολλές φορές επί ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες εταιρείες. Άρα εσείς δεν μπορείτε να φωνάζετε. Αφήστε τα δακρύβρεχτα και ελάτε να μιλήσουμε σοβαρά», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.