Ραγδαία είναι η αύξηση των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της Μόριας, καθώς από τους 13.070 που φιλοξενούνταν την περασμένη εβδομάδα, πλέον ο αριθμός έχει φτάσει στους 15.255, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τις 16.500 τις επόμενες ημέρες.

Η εντυπωσιακή δυναμική των αριθμών στη Μόρια, που μεταβάλλονται κατά χιλιάδες στη διάρκεια της ίδιας μέρας, αποτυπώνει τις διαστάσεις του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος δυσκολεύοντας επικίνδυνα τη διαχείριση του.

Την ίδια στιγμή, στη Σάμο η αστυνομία προχώρησε σε 12 συλλήψεις για όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στο ΚΥΤ του νησιού. Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των αστυνομικών αρχών, επτά από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για συμπλοκή και συμμετοχή στα επεισόδια στο ΚΥΤ Σάμου και δύο από αυτούς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας με αιχμηρά αντικείμενα. Άλλοι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια στο ΚΥΤ Σάμου και ένας για εμπρησμό.

Ακόμα, η Αστυνομία ταυτοποίησε ακόμα δύο ανθρώπους: Έναν 19χρονο αλλοδαπό που κατηγορείται για εμπρησμό και έναν 15χρονο αλλοδαπό για απόπειρα ανθρωποκτονίας με αιχμηρό αντικείμενο.

Πηγή: onetv.gr