Με βολές κατά της Fraport, αλλά και της Aegean, ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair κ. Ντέιβιντ Ο’ Μπράιαν παρουσίασε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αθήνα, το θερινό πρόγραμμα της εταιρείας για το 2020 στην Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει 14 νέα δρομολόγια.

Ο συνολικός αριθμός των δρομολογίων θα φτάσει τα 147 το καλοκαίρι του 2020, ενώ εκτιμάται ότι τα αεροσκάφη της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλών ναύλων θα μεταφέρουν 6,6 εκατ. επιβάτες κατ’ έτος και θα στηρίξουν 4.950 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στα 13 αεροδρόμια όπου δραστηριοποιείται η Ryanair στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης: Σταθερά προς τα πάνω τα αεροδρόμια της χώρας

Ο εμπορικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας δεν παρέλειψε για ακόμα μία φορά να αναφερθεί στις «υψηλές χρεώσεις» των 14 Περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, που κατά τον ίδιο δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε επικαλεστεί τις υψηλές χρεώσεις όταν έκλεισε αιφνιδίως τη βάση της στα Χανιά.

Επίσης, άφησε αιχμές για ευνοϊκότερη μεταχείριση της Aegean όσον αφορά τα εκπτωτικά προγράμματα των ελληνικών αεροδρομίων, επιχείρημα πάντως που αντικρούεται από τους παραχωρησιούχους.

Όπως ανέφερε το ανώτερο στέλεχος της Ryanair, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, επανεξετάζεται μεν την επανεγκατάσταση βάσης στην Ελλάδα, χωρίς αυτό όμως να αφορά την ερχόμενη χρονιά. Επίσης, επισημάνθηκε ότι η Ryanair έχει στείλει επιστολή στην σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την προμήθεια του ραντάρ στον αερολιμένα Χανίων, όμως δεν έχει λάβει απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ανέφερε ότι σε ένα εξάμηνο το ζήτημα θα επιλυθεί. Απέδωσε μάλιστα την καθυστέρηση στην κωλυσιεργία της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών (ΥΠΑ) ως προς τις αποφάσεις σχετικά με τις προδιαγραφές του ραντάρ, το οποίο και θα προμηθευτεί ο παραχωρησιούχος.

Τα νέα δρομολόγια

Οι 14 νέες διαδρομές είναι οι εξής: Από την Αθήνα σε Βαρκελώνη (3 πτήσεις/εβδομάδα), Μαδρίτη (4 πτήσεις/εβδομάδα), Νυρεμβέργη και Τουλούζη (2 πτήσεις/εβδομάδα). Από τα Χανιά στη Μασσαλία (2 πτήσεις/εβδομάδα). Από την Κεφαλονιά σε Μπολόνια και Φρανκφούρτη-Χαν (2 πτήσεις/εβδομάδα). Από την Καλαμάτα σε Γκντανσκ (2 πτήσεις/εβδομάδα) και Μιλάνο-Μαλπένσα (1 πτήση/εβδομάδα). Από την Καβάλα στο Βουκουρέστι (1 πτήση/εβδομάδα). Από τη Ρόδο στην Πράγα (2 πτήσεις/εβδομάδα) και από τη Θεσσαλονίκη σε Αμάν, Πράγα και Μπορντό (2 πτήσεις/εβδομάδα).

Για να γιορτάσει τα νέα δρομολόγια της δρομολόγια η Ryanair προσφέρει ναύλα από 16,99 ευρώ για ταξίδι μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 και κρατήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 17 Οκτωβρίου 2019, μέσω του Ryanair.com.

«Η Ryanair, η πιο “πράσινη” αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα για το 2020, το οποίο περιλαμβάνει 14 νέα θερινά δρομολόγια σε προορισμούς όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Οι συνολικά 147 προορισμοί της Ryanair για το καλοκαίρι 2020 θα φέρουν 6,6 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση και θα υποστηρίξουν πάνω από 4.950 παράπλευρες θέσεις εργασίας στα 13 αεροδρόμια που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα» δηλωσε ο κ. Ντέιβιντ Ο’ Μπράιαν.