Το κοινοβούλιο της Βρετανίας έκλεισε, όπως ακριβώς το θέλησε ο Μπόρις Τζόνσον, και άνοιξε εκ νέου σήμερα, Δευτέρα.

Παρ΄όλα αυτά δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τίποτα στο Brexit, με Βρετανούς και Ευρωπαίους να βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές και την 19η Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία έπρεπε να έχει εξασφαλίσει συμφωνία με την ΕΕ αλλιώς να ζητήσει παράταση, να όπου να είναι κυριολεκτικά προ των πυλών.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, υπογράμμισε σήμερα ότι θέλει να κάνει τη Βρετανία την πλέον φιλο-επενδυτική και φιλο-επιχειρηματική χώρα του κόσμου, υποσχόμενος να φέρει μια «νέα εποχή ευκαιριών» μετά το Brexit, το οποίο διευκρίνισε πως θα γίνει πράξη την 31η Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει παραπάνω.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή των Κοινοτήτων έχει ψηφίσει νόμο που αναγκάζει τον Μπόρις Τζόνσον να συνάψει συμφωνία με την ΕΕ έως τις 19 Οκτωβρίου, ειδάλλως να ζητήσει νέα παράταση τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Μπόρις Τζόνσον όπου σταθεί και όπου βρεθεί διατρανώνει ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 31 Οκτωβρίου, με κυβερνητικά έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο της Σκωτίας να τον διαψεύδουν, αφού διευκρίνιζαν ότι η βρετανική κυβέρνηση θα σεβαστεί τον νόμο.

Διαβάστε επίσης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης το Brexit στις 31/10, είπε η Βασίλισσα Ελισάβετ

«Νέα εποχή ευκαιριών για ολόκληρη τη χώρα»

«Στοχεύουμε να φέρουμε μια νέα εποχή ευκαιριών για ολόκληρη τη χώρα» δεσμεύτηκε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, ενώ υπερασπιζόταν τη νέα νομοθετική ατζέντα του μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από την βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα της συντηρητικής κυβέρνησής του ξεδιπλώνει το «όραμα ενός ανοικτού, παγκοσμίου Ηνωμένου Βασιλείου, όπου θα ευημερεί το ελεύθερο εμπόριο».

Ο Μπόρις Τζόνσον επισήμανε πως θέλει η Βρετανία να εξελιχθεί σε μια «οικονομία υψηλών μισθών, χαμηλής φορολογίας… (που θα είναι) το καλύτερο μέρος για να επενδύσεις, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, το καλύτερο μέρος για να δημιουργήσεις οικογένεια και να στείλεις τα παιδιά σου στο σχολείο».

«Και χωρίς να είμαι σοβινιστής ή ασεβής προς οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, από πολλές απόψεις αυτή η χώρα είναι το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς και να βρίσκεται, το καλύτερο μέρος στη Γη» σημείωσε απευθυνόμενους στους Βρετανούς βουλευτές, στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Για μία ακόμη φορά σήμερα, ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ή χωρίς μια συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

Κατηγορίες εξαπέλυσε ο Κόρμπιν

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν απέρριψε την αισιοδοξία του Τζόνσον για τη μετά το Brexit Βρετανία, τονίζοντας πως τα ίδια τα νούμερα της κυβέρνησης «καταδεικνύουν πως μια Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου θα προκαλούσε ένα σχεδόν 7% πλήγμα στην οικονομία, ενώ μια ήττα χωρίς συμφωνία θα κατάφερε ένα πλήγμα 10%».

«Αυτές μου φαίνονται ευκαιρίες χωρίς τις οποίες θα μπορούσαμε σίγουρα να ζήσουμε» υπογράμμισε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, κατηγορώντας τους Συντηρητικούς ότι δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit.