Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκαλέσει νέα, έκτακτη Σύνοδο Κορυφής περί τα τέλη του Οκτωβρίου προκειμένου να εγκριθεί συμφωνία για το Brexit.

Κι αυτό, γιατί θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευσή της με την κυβέρνηση της Βρετανίας έως μεθαύριο Πέμπτη, σύμφωνα με το BBC.

Η έκτακτη σύνοδος είναι πιθανό να γίνει περί τα τέλη του μήνα, όταν εκπνέει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επιμένει ο Τζόνσον για έξοδο στις 31 Οκτωβρίου

Στο μεταξύ, άνοιξε τη Δευτέρα το βρετανικό κοινοβούλιο ξανά, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τίποτα.

Ο Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε σήμερα ότι θέλει να κάνει τη Βρετανία την πλέον φιλο-επενδυτική και φιλο-επιχειρηματική χώρα του κόσμου, υποσχόμενος να φέρει μια «νέα εποχή ευκαιριών» μετά το Brexit, το οποίο διευκρίνισε πως θα γίνει πράξη την 31η Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει παραπάνω.

Ο Μπόρις Τζόνσον όπου σταθεί και όπου βρεθεί διατρανώνει ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 31 Οκτωβρίου, με κυβερνητικά έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο της Σκωτίας να τον διαψεύδουν, αφού διευκρίνιζαν ότι η βρετανική κυβέρνηση θα σεβαστεί τον νόμο.