Είναι εφικτή μια συμφωνία για το Brexit μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ.

«Είναι ώρα να μετατρέψουμε τις καλές προθέσεις σε νομικό κείμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν «μεγάλα κενά» μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου.

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις

«Η επίτευξη συμφωνίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, αλλά είναι εφικτή αυτήν την εβδομάδα», σημείωσε ο Μπαρνιέ και πρόσθεσε : «Η επίτευξη συμφωνίας είναι εφικτή, αλλά πρέπει είναι προς όφελος όλων. Για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όπως μεταδίδει το BBC,  οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αξιωματούχων των δύο πλευρών για το Brexit εντείνονται τις τελευταίες μέρες, ενώ τη Δευτέρα διήρκεσαν 12 ώρες.

Οι ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας παρά τον χρόνο που μετρά αντίστροφα αναζωπυρώθηκαν μετά από τη συνάντηση, την περασμένη εβδομάδα, του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με τον Ιρλανδό ομόλογό του Λίο Βαράντκαρ με αντικείμενο το «αγκάθι» του backstop.

Υπενθυμίζεται ότι η 31η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.