Άγρια επεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς που ξεκίνησαν με μαχαιρώματα στο κέντρο της πόλης της Σάμου και εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις και φωτιές στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Βαθύ σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο νησί του ανατολικού Αιγαίου.

Η κατάσταση στη Σάμο έχει βγει εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του One Channel, υπάρχουν έξι άτομα, εκ των οποίων 3 άνδρες και 3 γυναίκες, οι οποίοι έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο Σάμου, το οποίο είχε τεθεί σε υψηλή ετοιμότητα από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, όταν δηλαδή είχαν ξεσπάσει τα επεισόδια.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, από αυτούς οι δύο άνδρες έχουν τραύματα από μαχαίρι αλλά είναι εκτός κινδύνου και οι 3 γυναίκες και άλλος ένας άνδρας με αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού.

Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ, όπου ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα επεισόδια, που ξεκίνησαν εκτός καταυλισμού, γενικεύτηκαν και μεταφέρθηκαν μέσα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα τη φωτιά. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε από πρόσφυγες, ως μέσο διαμαρτυρίας.

Στο καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν περί τα 6.300 άτομα.

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου και των απρόβλεπτων καταστάσεων και γεγονότων που συνέβησαν στην πόλη της Σάμου τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη.

Δείτε εικόνες από την περιοχή, όπως τις μεταφέρει το samos24.gr:

Δημοσιεύτηκε από Samos24.gr στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Δημοσιεύτηκε από Samos24.gr στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019