Για την εκρηκτική κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στο προσφυγικό, με αφορμή και τα τελευταία επεισόδια στον καταυλισμό της Σάμου, μίλησε στην εκπομπή One Report ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων, Μάνος Λογοθέτης. Ο ίδιος έκανε λόγο για κλιμάκωση των γεγονότων στη Σάμο που προήλθε έπειτα από καυγά στο χώρο που μοιράζεται φαγητό και ακολούθησαν ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα.

Οπως είπε ο κ. Λογοθέτης, το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς, οι οποίοι μάλιστα είναι πολύ πιο αυξημένοι σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο η ροή των προσφύγων δεν επιτρέπει να δούμε άμεσα αποτελέσματα.

«Η κυβέρνηση τον Αύγουστο πέτυχε ένα ρεκόρ, μετακίνησε 3.500 άτομα από τα νησιά. Δυστυχώς τον ίδιο μήνα η Ελλάδα δέχτηκε περίπου 12.500 αφίξεις. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι πολύ μεγάλες, ωστόσο μεγάλες είναι και οι ροές από την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση όσο βέβαια το επιτρέπουν οι αφίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με ένα μέτρο. «Θέλει πολλά και αυτά λαμβάνουμε» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr