• Αναζήτηση

Μ. Λογοθέτης στο One Channel: Οι αυξημένες ροές δεν επιτρέπουν να δούμε άμεσα αποτελέσματα στα νησιά

Για την εκρηκτική κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στο προσφυγικό, με αφορμή και τα τελευταία επεισόδια στον καταυλισμό της Σάμου, μίλησε στην εκπομπή One Report ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων, Μάνος Λογοθέτης

Για την εκρηκτική κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στο προσφυγικό, με αφορμή και τα τελευταία επεισόδια στον καταυλισμό της Σάμου, μίλησε στην εκπομπή One Report ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων, Μάνος Λογοθέτης. Ο ίδιος έκανε λόγο για κλιμάκωση των γεγονότων στη Σάμο που προήλθε έπειτα από καυγά στο χώρο που μοιράζεται φαγητό και ακολούθησαν ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα.

Οπως είπε ο κ. Λογοθέτης, το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς, οι οποίοι μάλιστα είναι πολύ πιο αυξημένοι σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο η ροή των προσφύγων δεν επιτρέπει να δούμε άμεσα αποτελέσματα.

«Η κυβέρνηση τον Αύγουστο πέτυχε ένα ρεκόρ, μετακίνησε 3.500 άτομα από τα νησιά. Δυστυχώς τον ίδιο μήνα η Ελλάδα δέχτηκε περίπου 12.500 αφίξεις. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι πολύ μεγάλες, ωστόσο μεγάλες είναι και οι ροές από την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση όσο βέβαια το επιτρέπουν οι αφίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με ένα μέτρο. «Θέλει πολλά και αυτά λαμβάνουμε» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk