• Αναζήτηση
 • Πολωνία : Νικητής των εκλογών το κυβερνών εθνικιστικό PiS

  Το κυβερνών εθνικιστικό Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης αναδείχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, καθώς συγκέντρωσε το 45,8% των ψήφων, με καταμετρημένο το 72% των εκλογικών περιφερειών.

  Ο ηγέτης του PiS Κατσίνσκι με τον πρωθυπουργό Μοραβιέτσκι

  Το κυβερνών εθνικιστικό Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης αναδείχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, καθώς συγκέντρωσε το 45,8% των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής έχει καταμετρηθεί από την εκλογική επιτροπή το 72% των εκλογικών περιφερειών.

  Η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, ο Συνασπισμός Πολιτών, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 25,5% των ψήφων και ακολουθεί η αριστερή συμμαχία «Η Αριστερά» με 11,9%, ενώ το μπλοκ του κόμματος αγροτών PSL και του αντισυστημικού Κούκιζ 15 έρχεται τέταρτο με 9%. Το ακροδεξιό κόμμα Συνομοσπονδία συγκεντρώνει το 6,7% των ψήφων.

  Συνεχίζεται η μάχη της Γερουσίας

  Ακόμη δεν είναι σαφές αν το PiS ή η αντιπολίτευση θα καταλάβει τις περισσότερες έδρες στην άνω βουλή, τη Γερουσία.

  Μετά την νίκη του κυβερνώντος κόμματος για δεύτερη θητεία στην κάτω βουλή, η ισοτιμία του εθνικού νομίσματος ζλότι με το ευρώ παρέμεινε αμετάβλητη στα 4.3056 κατά την έναρξη των συναλλαγών σήμερα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk