• Αναζήτηση

Συρία : «Κλειδί» οι εξελίξεις στο Μανμπίτζ – Το One Channel στα τουρκοσυριακά σύνορα

Τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία μεταφέρει ο απεσταλμένος του One Channel στην περιοχή, Ανδρέας Ρομπόπουλος

Τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία μεταφέρει ο απεσταλμένος του One Channel στην περιοχή, Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία και συγκεκριμένα στο Κομπάνι θα συνεχιστούν με τις «ευλογίες» της Ρωσίας.

Ο Τουρκικός στρατός προχωράει στη Συρία δυτικά του Ταλαμπιάτ, προς το Κομπάνι. Σε μια κίνηση σημειολογίας, πάντως, στις πόλεις Ρασουλαϊν και Ταλαμπιάτ που κατέλαβε ο τουρκικός στρατός, υψώθηκαν σημαίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Κλειδί οι εξελίξεις στο Μανμπίτζ»

Πάντως, «κλειδί» της υπόθεσης θεωρείται η πόλη Μανμπίτζ. Κι αυτό διότι, ενδέχεται να φέρει σε «αντιπαράθεση» ΗΠΑ, Τουρκία και Ρωσία, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος μοιάζει ακάθεκτος και δεν φαίνεται να σταματά τις επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά, στην εξίσωση πλέον βρίσκεται και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος αναμένουν κοντά στην πόλη Μανμπίτζ. Εάν προσεγγίσουν ή επιχειρήσουν να καταλάβουν την περιοχή τα τουρκικά στρατεύματα θα υπάρξει σύρραξη.

ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk