Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε – Δεν χρειάζονται πόλεμοι

O Mουσταφά Ακιντζί διευκρίνισε και ότι δεν ζήτησε διπλωματία και διάλογο με την οργάνωση ΡΚΚ, αλλά με τη Συρία. Παράλληλα, πάντως, επέμεινε ότι «δεν χρειάζονται οι πόλεμοι»

Την θέση ότι οι δηλώσεις του σχετικά με την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία έχουν παρεξηγηθεί εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στην τουρκική «Χαμπέρ Τούρκ».

O Mουσταφά Ακιντζί διευκρίνισε και ότι δεν ζήτησε διπλωματία και διάλογο με την οργάνωση ΡΚΚ, αλλά με τη Συρία. Παράλληλα, πάντως, επέμεινε ότι «δεν χρειάζονται οι πόλεμοι».

Η ανάρτηση – «φωτιά» για τη Συρία

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Ακιντζί έκανε μία επικριτική ανάρτηση για τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία.

Σε αυτήν την ανάρτηση, μεταξύ άλλων, έγραφε: «Παρόλο που την αποκαλούμε «Πηγή Ειρήνης», δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την  έντονη αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη «να μάθει τα όριά του».

«Δεν χρειάζονται οι πόλεμοι»

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί, ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε και στα κατεχόμενα και στην Τουρκία η ανάρτηση του, δήλωσε: «όπως είπα και στον κ. Ερντογάν και θα το λέω πάντα, δεν χρειάζονται οι πόλεμοι, δεν χρειάζονται νέα θύματα. Αυτή είναι μια άποψη μου που στηρίζω και επαναλαμβάνω πάντοτε».

Είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι καταλαβαίνουν το σκεπτικό πίσω από τις απόψεις του και πρόσθεσε ότι «όλοι στην Κύπρο ξέρουν σε τι αναφέρομαι. Είμαι παλιός πολιτικός και ξέρουν όλοι πού στέκομαι και τι αντιπροσωπεύω».

«Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε»

Ερωτηθείς σχετικά με την δήλωση του για να μεσολαβήσει η διπλωματία και να αρχίσει ένας διάλογος, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι δεν εννοούσε να αρχίσει διάλογος με το PKK-YPG, αλλά να αρχίσει ένας διάλογος μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας και να ξεκινήσουν οι διπλωματικές επαφές .

Επανέλαβε ότι πιστεύει στη δύναμη της διπλωματίας και του διαλόγου. «Δεν εννοώ να αρχίσει ο διάλογος με τις τρομοκρατικές οργανώσεις» είπε.

«Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Τουρκία. Το μήνυμα μου παρεξηγήθηκε λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης» ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις στο «Χαμπέρ Τούρκ» προέβη και ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξέφρασε τις έντονες αντιδράσεις του στην ανάρτηση του Ακιντζί είπε ότι ο Τ/κ ηγέτης έχει επηρεαστεί από περιθωριακές ομάδες, οι οποίες είναι εναντίον της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από philenews

Inbox
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk