Για τις οικονομικές εξελίξεις που μπορεί να επιφέρει ο πόλεμος στη Συρία, στη χώρα μας καθώς και για τις εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας, μίλησαν μέσα από την εκπομπή One Line Weekend ο εκπρόσωπος Τύπου εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, Γιάννης Χατζησαλάτας και ο οικονομολόγος και ειδικός επιστήμονας στο γενικό λογιστήριο του κράτους, Σταύρος Καρβούνης.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε το θέμα των συνεπειών του πολέμου στη Συρία, στην Ελλάδα, καθώς και το λουκέτο της Thomas Cook.

Μιλώντας για το σχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή ο κ. Καρβούνης έκανε λόγο για «θετική προσπάθεια της κυβέρνησης».

Ωστόσο, αμφότεροι συμφώνησαν πως έχει αρκετά προβλήματα. «Δεν πρέπει να δίνουμε όνειρα στον κόσμο που δεν μπορούν να στηριχτούν οικονομικά, γιατί απογοητεύεται ο κόσμος και αποδοκιμάζει μετά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα» υπογράμμισε ο κ. Καρβούνης.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Χατζησαλάτας ανέφερε πως «υπάρχει ωρολογιακή βόμβα πάνω στον ΕΝΦΙΑ. Είναι η απόφαση του ΣτΕ για τις 12 ζώνες, όπου πλέον μειώνονται οι ζώνες και όχι αναδρομικά, αλλά φέτος. Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου που μπορεί να φέρουν και άλλες τέτοιες αποφάσεις που μπορεί να ρίξουν έξω τον προϋπολογισμό του ΕΝΦΙΑ».

Πηγή: onetv.gr