Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία, με την υφήλιο να εκφράζει φόβους για επικείμενη γενοκτονία κατά των Κούρδων.

Η προώθηση του τουρκικού στρατού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, τη στιγμή που οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται, εξαναγκάζονται σε βίαιη και μαζική φυγή από τις εστίες τους.

Όσοι από αυτούς δεν καταφέρνουν να εγκαταλείψουν την περιοχή κινδυνεύουν άμεσα από τις εκατέρωθεν εχθροπραξίες, οι οποίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Απόγνωση, αδικία, αγωνία ακόμη και για την επιβίωση συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί σε περιοχές της Συρίας μετά την τουρκική εισβολή.

Ολα αυτά συμπυκνώνονται στο ξέσπασμα κούρδισσας μάνας εναντίον αμερικανών στρατιωτικών στο Κομπάνι της Συρίας. Εκεί που παρ’ ολίγον ο Ερντογάν να κάνει «γκάφα ολκής» βομβαρδίζοντας Αμερικανούς και να δώσει νέα τροπή στις εξελίξεις.

Σε βίντεο που κάνει το γύρο των μέσων ενημέρωσης, η γυναίκα εκφράζει την αγανάκτησή της προς τις αμερικανικές δυνάμεις, την ώρα που ο τουρκικός κλοιός στην περιοχή στενεύει.

Συγκλονίζουν τα λόγια της

«Τα παιδιά μας είναι ορφανά τώρα. Προστατεύαμε την πόλη μας πέντε χρόνια. Εσείς γιατί είστε εδώ; Τι κάνετε εδώ; Καταλαβαίνετε ότι αυτή είναι η γη μας. Οι Τούρκοι μας δολοφονούν. Μέχρι πότε θα επιτρέπεται να συμβαίνει αυτό» διερωτάται η ίδια, μιλώντας σε αρκετά έντονο ύφος.

Με τη φωνή να σπάει συνεχίζει: Καλύτερα να μας αφήσετε μόνους αν πραγματικά δεν θέλετε να σταματήσετε αυτόν τον πόλεμο. Εμείς μέχρι πότε θα ζούμε έτσι; Θα πρέπει να δολοφονήσουν και τα παιδιά μας για να κάνετε, επιτέλους, κάτι; Και ποιος είναι ο Ερντογάν που μας επιτίθεται; Αυτή η γη είναι δική μας, όχι του Ερντογάν. Πόσα παιδιά θα θάψουμε ακόμα; Πόσο θα μας λέτε να περιμένουμε;»