«Το 2014 δεν έπρεπε να υπάρχει εκβιασμός των πολιτικών εξελίξεων και προεδρικές εκλογές. Έπρεπε ο Σαμαράς να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Δηλαδή να πάρει αυτός όλα τα μέτρα. Ή θα έπεφτε ή αν δεν έπεφτε, θα έχανε τις εκλογές στο τέλος του 2015. Ο Σαμαράς είχε πει ότι θα προκήρυσσε εκλογές νωρίτερα. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε προετοιμαστεί καλύτερα, θα είχε αξιοποιήσει το χρόνο και δεν θα είχε χρειαστεί να κάνει συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, που αποδείχθηκε πολιτικά δαπανηρό» υποστήριξε ο Στέλιος Κούλογλου.

Μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «ασφαλώς έγιναν λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά ξεπήδησε τότε λόγω της χρεωκοπίας της χώρας και της πολιτικής κρίσης. Όλοι οι νέοι κάνουν λάθη. Στη δημόσια διοίκηση κυριαρχούσαν τα δύο μεγάλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επαρκείς προσβάσεις ούτε εμπειρία».

Πρόσθεσε δε πως «παρακολουθώντας τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, έγραφα σε άρθρο μου στα τέλη του 2014 ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές ζητάνε αίμα και δεν θέλουν να υποχωρήσουν, οπότε δεν έπρεπε να βιαστούμε».

Ψήφος αποδήμων

Για την ψήφο των απόδημων τόνισε πως «πρέπει να ψηφίζουν, ειδικά οι άνθρωποι της νέας γενιάς που έφυγαν εξαιτίας της κρίσης τα τελευταία χρόνια. Όμως να μην αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Έχουμε δεσμούς με τους Έλληνες που έφυγαν πριν πολλά χρόνια. Όμως ένας μετανάστης δεύτερης γενιάς, που δεν έχει έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα ενδεχομένως ούτε γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Το θέμα είναι να μην αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα από ένα άλλο εκλογικό σώμα. Και να μη διαιρέσουμε την ομογένεια σε ‘’γαλάζια και πράσινα’’ καφενεία όπως γινόταν εδώ».

Τάχθηκε κατά της επιστολικής ψήφου, ενώ μιλώντας για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα, σημείωσε πως «με εξέπληξε η ριζική στροφή του ΚΙΝΑΛ, συγκριτικά με τις παλαιότερες θέσεις του ΠΑΣΟΚ στο θέμα. Αυτή η στροφή της κ. Γεννηματά δεν είναι νέα. Το ΚΙΝΑΛ συμπεριφέρεται σαν συμπολίτευση. Αν συνεχίσει έτσι, θα μείνεις χωρίς ψήφους».

Η τουρκική εισβολή στη Συρία

«Με ανησυχεί πολύ η τουρκική εισβολή στη Συρία. Θα έχουμε νέους πρόσφυγες. Αυτοί θα περάσουν μέσα από την Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα. Επιπλέον, αποσταθεροποιείται όλη η περιοχή. Οι απαντήσεις της ΕΕ στην Τουρκία είναι στα λόγια. Θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή απέναντι στην Τουρκία» σχολίασε σχετικά με την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία και αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να θέσει στη συνάντηση του με τον Ερντογάν τις δράσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά πιστεύει στην προσωπική διπλωματία, την οποία διδάχθηκε από τον πατέρα του Κωνσταντίνο, ο οποίος ήταν μάστερ σε αυτή. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τον Ερντογάν χρειάζεται άλλη τακτική. Ο Ερντογάν εξάλλου είχε καλή σχέση προσωπική και με Τσίπρα και με Καραμανλή. Αυτό δεν τον εμπόδισε να δράσει όπως έδρασε».

Αναφορικά με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «πρέπει να γίνει συζήτηση για την ήττα μας στις εκλογές. Δεν εννοώ αυτό-μαστίγωμα, αλλά πρέπει να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα. Εξάλλου αυτό είναι στην κουλτούρα της αριστεράς».