Κούρδισσα μαχήτρια : Θα πολεμήσουμε μέχρι να πεθάνουμε

Η Ντελάλ κάνει λόγο για απόπειρα εθνοκάθαρσης των Κούρδων από τις τουρκικές δυνάμεις

«Θα πολεμήσουμε μέχρι να πεθάνουμε»: Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια η Κούρδισσα μαχήτρια Ντελάλ δίνει το μήνυμα των Κούρδων της βορειοανατολικής Συρίας για την τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Ροζάβα είναι άσχημη» τονίζει η Ντελάλ στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ. Σημειώνεται ότι οι Κούρδοι αποκαλούν Ροζάβα το αυτόνομο κράτος που έχουν ανακηρύξει στη Βόρεια Συρία.

«Το Αφρίν μάς έδειξε ότι η γενναιότητα και το κουράγιο δεν αρκούν για να κερδίσεις ένα πόλεμο, όπως κάναμε με το Ισλαμικό Κράτος. Mέλη του YPJ πέθαναν πολεμώντας το ΙΚ για να είμαστε ασφαλείς. Τώρα πεθαίνουμε για να σώσουμε τον κόσμο» δηλώνει η μαχήτρια.

Η Τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν ή κωδικοποιημένη ονομασία αποστολής Κλάδος Ελαίας (Olive Branch) ξεκίνησε στη Βορειοδυτική Συρία με σκοπό την μείωση μελλοντικού κινδύνου «τρομοκρατικών» πράξεων των Κούρδων σύμφωνα με την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τη Ντελάλ, μόνο με έναν τρόπο μπορεί να αντιδράσει το YPJ (Women’s Protection Units): να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τα αδέλφια του.

«Στόχος των Τούρκων η εθνοκάθαρση των Κούρδων»

Η μαχήτρια κάνει λόγο για απόπειρα εθνοκάθαρσης των Κούρδων από τις τουρκικές δυνάμεις.

«Στόχος της Τουρκίας είναι η κουρδική εθνοκάθαρση. Το Άφριν μας έδειξε ότι η Τουρκία μπορεί να βομβαρδίζει μέχρι να τους σκοτώσει όλους και να τρομοκρατεί τους πολίτες για να φύγουν από τα σπίτια τους. Θέλουμε απεγνωσμένα να αποφύγουμε ένα νέο Αφρίν, αλλά η Τουρκία είναι αφοσιωμένη στην εθνοκάθαρση των Κούρδων» σημειώνει.

Σημειώνεται ότι το YPJ, το γυναικείο στράτευμα των Κούρδων, έχει σήμερα πάνω από 20.000 μαχήτριες που πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk