• Αναζήτηση

Τα γυρίζει ο Βούτσης : Διευκρινίσεις για το «ανέτοιμοι να κυβερνήσουμε το 2015»

Σε διευκρινήσεις προχώρησε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015

Σε μία πολιτική… κωλοτούμπα προχώρησε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά το σάλο που προκάλεσαν οι χθεσινές του αναφορές για το 2015 και συγκεκριμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος να κυβερνήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου, στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, σημειώνοντας πως η αποτίμηση της ήττας πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά».

Η επίμαχη δήλωση Βούτση

Μία από τις αναφορές ωστόσο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης:

Βούτσης : Ειλικρινής και κυνικός – Δεν ήμασταν έτοιμοι για διακυβέρνηση το 2015

«Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάνη, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση».

«Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς, λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο» πρόσθεσε.

Διευκρινήσεις Βούτση

Ο κ. Βούτσης πάντως επανήλθε στο θέμα νοιώθοντας την ανάγκη να προχωρήσει σε διευκρινήσεις.

«Μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινίσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα. Μιλώντας για τις εμπειρίες διακυβέρνησης, οι οποίες καταγράφονται στο πολύ καλό και χρήσιμο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, επεσήμανα το γεγονός ότι ενώ προγραμματικά και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό σοβαρό ενδεχόμενο από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό».

Η ιστορία και η πράξη, πρόσθεσε,  «έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα, αποτελεσματικά και σε αυτό το πεδίο».

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk